Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Absolvenții de liceu dau Bac-ul, astăzi, la materia obligatorie a profilului


Absolvenții de liceu susțin, astăzi, proba scrisă la materia obligatorie, în funcție de profilul la care s-a studiat. Aceleași reguli stricte se anunță și pentru proba de astăzi, așa că cei care vor susține examenul sunt rugați să respecte o serie de reguli prevăzute în metodologia de organizare a examenului național de bacalaureat.
Astfel, accesul candidaților în centrul de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Amintim că la prima probă, cea de limbă și literatură română, care a avut loc luni, doi candidați au fost eliminați din examen, pentru tentativă de fraudă.
Candidații la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, trebuie să știe că și tentativa de fraudă se sancționează cu eliminarea din examen și suspendarea posibilității reluării examenului timp de două sesiuni, fără să se țină cont de sesiunile speciale. Eliminarea din examen pe motiv de fraudă sau tentativă de fraudă atrage după sine și anularea calificativelor obținute la competențele lingvistice și de calculator, precum și a notelor obținute în sesiunile anterioare de examen, acolo unde este cazul.
Ultima probă din examen va avea loc vineri, la materia la alegere a profilului și specializării. Pe 5 iulie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16.00 și 20.00, în aceeași zi. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?