Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Un vrâncean a spart locuința de serviciu a arhiepiscopului Tomisului; ÎPS Teodosie vrea să-l spovedească


Locuința de serviciu a lui IPS Teodosie a fost „vizitată” de un hoț, care a profitat de faptul că ușa era neasigurată și a pătruns în interior, de unde a sustras o iconiță dintr-un metal prețios pe care o poartă arhiereii la gât, în valoare de 4.000 de lei. Suspectul a fost prins, dar Arhiepiscopul Tomisului a declarat că deja l-a iertat întrucât este foarte amărât. Acesta a precizat că va sta de vorbă cu el și îi va explica faptul că nu este bine ce a făcut și apoi îl va spovedi.
Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Marian Mihai Mihai, în noaptea de 21 spre 22.05.2017, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că ușa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului (…și) a sustras o distincție a rangului de arhiepiscop (engolpion) (…).
La aproximativ o lună de zile, suspectul a fost prins de către polițiștii constănțeni, în urma unei anchete laborioase, și propus spre arestare. Numai că Arhiepiscopul Tomisului a declarat, pentru „Replica”, că va face tot ce este necesar să nu fie arestat și va încerca să-l aducă pe calea cea dreaptă. Între timp, suspectul, care este din Vrancea, a fost pus sub control judiciar. (…)
Liliana CHIRU
http://www.replicaonline.ro
Articolul integral pe http://bit.ly/2rYkR94
Pe de altă parte, ÎPS Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuat. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, la data de 21 iunie, contestațiile cu privire la începerea judecății cauzei în ceea ce-l privește pe IPS Teodosie. Decizia este definitivă, urmând a se stabili următorul termen la Curtea de Apel Constanța. 
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?