Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Proiectul „Focşaniul din povestea mea“, la final



Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea va găzdui mâine, începând cu ora 17.00, festivitatea de încheiere a Proiectului „Focșaniul din povestea mea”, ocazie cu care va fi lansată antologia cu același nume. Aceasta cuprinde texte aparținând unor scriitori vrânceni, printre care Mariana Vicky Vârtosu, Nina Plopeanu, Culiță Ioan Ușurelu, George Cornilă, Constanța Cornilă, Teodora Fântînaru – managerul Bibliotecii Județene Vrancea și Adrian Å¢iglea, purtătorul de cuvânt al instituției de cultură. De asemenea, la această antologie au colaborat elevi ai claselor V-XII de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, precum și Maria Grigoraș, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism.
    Proiectul „Focșaniul din povestea mea” a fost lansat la începutul lunii februarie și a avut ca obiectiv cartografierea unor spații mai mult sau mai puțin cunoscute/ vizibile din Focșani. „Acest proiect s-a înscris în paradigma actuală a geografiei subiective, realizând un joc între real și imaginar, între spațiul public și modul personalizat în care acesta este perceput de către locuitorii orașului. Realizatorii proiectului «Focșaniul din povestea mea» au fost elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Focșani, profilul Åžtiințe sociale, coordonați de către doamna profesor Ana-Maria Norocea, având drept colaborator pe doamna Ana Luiza Popescu, bibliotecar la CNC. Partener în acest proiect a fost Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Între obiectivele proiectului s-au aflat redescoperirea unor situri reprezentative din Focșani, consolidarea identității personale și a sentimentului de apartenență la spațiul geografic și cultural, stimularea gândirii critice și a creativității personale. Activitățile propuse în cadrul proiectului au cuprins ateliere de fotografie și scriere creativă, precum și expoziții foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?