Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO : Locotenent-colonel Silviu-Constantin Mocanu este noul inspector-șef al ISU Vrancea


Cadrele militare în rezervă și în activitate, din cadrul ISU Vrancea, au participat ieri, la prânz, la festivitatea de predare-primire a drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” al județului Vrancea, cu ocazia trecerii în rezervă a colonelului Viorel Balla.
    Festivitatea a avut loc în Piața Unirii din municipiul Focșani, la aceasta luând parte șeful ISU București-Ilfov, colonel Flaviu Chiscop, fost inspector șef al ISU Vrancea, în perioada 2009-2016, inspector-șef al IPJ Vrancea, Remus Nica, comisarul-șef Vasile Marin, adjunct al șefului IPJ Vrancea, comisarul de poliție Daniel Tulbure, prim adjunct al IPJ Vrancea, dr. Mariana Dincă, șefa Unității de Primire a Urgențelor (UPU) Focșani, dr. Vitalie Bețișor, manager al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, viceprimarii Marius Iorga și Ionuț Mersoiu, vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian și Ionel Cel Mare. Ceremonia a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul militar Ionel Vrânceanu. A urmat citirea ordinelor oficiale, înmânarea drapelului de luptă și defilarea militarilor care fac parte din detașamentele de pompieri, descarcerare și SMURD.
    Colonelul în rezervă Viorel Balla și-a început cariera la data de 31 iulie 1993, după absolvirea Academiei de Poliție, Facultatea de Pompieri, când a fost repartizat la Brigada de Pompieri Dobrogea a județului Constanța, până la 1 august 1998, când a venit la Grupul de Pompieri al Județului Vrancea. De-a lungul timpului, la ISU Vrancea a deținut mai multe funcții, dintre care reamintim: Șef Centru Operațional, în perioada 15 ianuarie 2009 – 1 noiembrie 2011; prim-adjunct al inspectorului șef din cadrul ISU Vrancea, în perioada  1 noiembrie 2011 – 13 iunie 2016, iar începând cu data de 13 iunie 2016 a fost împuternicit inspector-șef al ISU Vrancea.
    În cadrul ceremoniei, fostul șef al ISU Vrancea a mărturisit că, indiferent de ceea ce va face de acum încolo, inima sa va rămâne alături de pompieri. „Slujesc în această armă de peste 25 de ani și aș mai sluji încă pe atât. Pe timpul tuturor intervențiilor, în situații de urgență, am fost alături de colegi. Colegii au fost alături de mine și împreună am fost alături de populație, atunci când a avut mai multă nevoie de noi. Vreau să aduc sincere mulțumiri autorităților centrale și locale, pentru sprijinul acordat, instituțiilor și colegilor din Comitetul județean pentru situații de urgență și nu numai pentru o foarte bună colaborare, camarazilor mei pentru că au fost alături de mine la bine și la greu și nu în ultimul rând cetățenilor pentru că au fost acolo, alături de noi, atunci când și noi am avut nevoie de ei. De asemenea, doresc noii conduceri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Vrancea, mult succes în activitatea viitoare și fără evenimente negative. Se spune că pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început. Este perfect adevărat, dar indiferent care va fi acest nou început în cazul meu, inima mea va rămâne alături de pompieri. Vă mulțumesc din inimă! Am onoarea să vă salut!”, a spus comandant în rezervă, Viorel Balla.

    Ordinul de împuternicire a fost semnat de inspectorul general al IGSU și a fost citit de colonelul Cezar Damian, împuternicit adjunct al șefului IGSU. Acesta a urat succes noii conduceri a ISU Vrancea.  „Este un final, dar și un nou început. Noua conducere are în față o perioadă ce nu va fi ușoară, în care va trebui să se acomodeze cu toate rigorile acestei funcții, de a crea o echipă și de a conduce, cel puțin la fel de bine cum a reușit domnul colonel Viorel Balla. Sincere felicitări și urări de sănătate”, a spus colonel Cezar Mihai Damian.
    Și  vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare i-a urat mult succes noului inspector-șef. De asemenea, el i-a mulțumit colonelului în rezervă Viorel Balla, pentru întreaga sa activitate, în numele conducerii Consiliului Județean Vrancea. „În numele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, în numele meu și în numele întregului colectiv, vă felicit pentru întreaga activitate. Vă mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o în această perioadă, cât ați condus Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Vă urez multă sănătate și pensie lungă! Mulțumim pentru ceea ce ați făcut pentru cetățenii județului Vrancea. Domnule locotenent-colonel Silviu Mocanu, dați-mi voie ca-n numele celor pe care i-am enumerat să vă urez mult succes în activitate, să dați dovadă de aceeași implicare și colaborare, așa cum au făcut-o și cei care v-au fost comandanți până acum. Vă urez mult succes în activitate”, a spus general de brigadă Ionel Cel Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.
    Noul inspector-șef al ISU Vrancea, locotenent colonel Silviu-Constantin Mocanu, s-a născut la data de 20.05.1978, în Focșani. Este căsătorit și are doi copii. A absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, în anul 2002, specializarea Instalații pentru Construcții – pompieri, iar în anul 2010 a obținut diploma de Master în specializarea Managementul Situațiilor de Urgență în cadrul aceleiași unități de învățământ. Pregătirea profesională este întregită pe parcursul carierei: în anul 2006 a absolvit cursul postuniversitar Siguranța la foc a construcțiilor și Instalațiilor în cadrul Universității Tehnice de Construcții București, în anul 2007 a absolvit cursul de perfecționare a carierei în specializarea Managementul Situațiilor de Urgență în cadrul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii Managementului Situațiilor de Urgență Ciolpani, a obținut diploma de formator în urma absolvirii cursurilor organizate de S.C. Training&Teaching Center S.R.L. București în anul 2011, în anul 2013 a absolvit cursul pentru dezvoltarea carierei în specializarea Management în cadrul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii Managementului Situațiilor de Urgență Ciolpani, iar în anul 2014 a absolvit cursul de specializare în Cercetarea Cauzelor de Incendiu la Institutul de Studii pentru Ordine Publică București. Pe parcursul carierei militare a îndeplinit funcții de conducere și de execuție atât în domeniul preventiv cât și operativ.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?