Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şoferi trimişi în judecată pentru că au condus băuţi sau fără permis. Unii au provocat și accidente



    Mai mulți bărbați au fost trimiși în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și de cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani pentru infracțiuni la regimul rutier.
    Unul dintre aceștia este Petrișor C., de 48 de ani, din Focșani. Conform rechizitoriului, pe 31 octombrie 2016, el a condus prin Focșani o mașină deși avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie alcool pur în sânge. S-a stabilit că este băut după ce a provocat un accident de circulație, intrând în coliziune cu o mașină care circula în fața sa. Bărbatul a recunoscut comiterea faptei.
    Un alt șofer trimis în judecată este Costel F., din Adjud. Tot în octombrie 2016, el a condus un autoturism prin Adjud, cu o alcoolemie de 1,30 grame la mie alcool pur în sânge. Nici el nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de mașina care circula în fața sa și s-a ciocnit cu aceasta. În acest caz o persoană a fost rănită, dar nu a depus plângere pentru vătămările suferite și nici certificat medico-legal. Åžoferul a recunoscut că este vinovat.
    Va trebui să dea socoteală în fața judecătorilor și Cristinel A., de 45 de ani, din Soveja. Bărbatul a fost oprit în trafic în vara anului trecut, iar în urma testării cu alcooltestul a rezultat că era băut. A fost dus la probe de sânge, iar rezultatul a fost de 1,60 grame la mie alcool pur în sânge. Åžoferul a recunoscut că a băut înainte de a pleca la drum.
    Procurorii l-au mai trimis în judecată și pe Ion D., de 43 de ani, din comuna Păulești. În rechizitoriu se arată că la data de 30 noiembrie 2016, a condus pe drumurile din comună o mașină fără să aibă permis de conducere, mașina avea numerele provizorii expirate, iaer el era beat. Avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie alcool pur în sânge. Bărbatul a recunoscut parțial comiterea faptelor. El mai esre cercetat într-un alt dosar pentru ultraj.
    Trimis în judecată de procurori a fost și Ionuț H., de 27 de ani, din Corbița. Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2016, el a condus prin Focșani un autoturism deși nu avea permis de conducere. Tânărul era acasă la un unchi, în Focșani. A văzut cheile mașinii unchiului pe masă și s-a gândit să plece cu autoturismul la plimbare. A plecat la plimbare pe străzile orașului și, la un momentdat, un alt șofer i-a făcut semn cu farurile. Crezând că îl atenționează că în zonă este poliție, șoferul fără permis s-a speriat, a efectuat un viraj pe o altă stradă, moment în care a pierdut controlul asupra mașinii și a intrat în coliziune cu două mașini care erau parcate și pe care le-a avariat. Bărbatul va fi judecat doar pentru că a condus fără permis, nu și pentru că i-a luat mașina unchiului, deoarece acesta din urmă nu a dorit să depună plângere.
    Procurorii l-au trimis în judecată și pe Marius Iulian C., de 24 de ani, din Boloteșți, tot pentru conducere fără permis. La data de 29 decembrie anul trecut, în timp ce se afla la un magazin din localitate, s-a întâlnit cu o cunoștiință, care se afla la volanul unui autoturism BMW. Tânărul și-a rugat cunoștiința să-l lase și pe el să conducă, lucru care s-a și întâmplat. Plimbarea a fost scurtă, dar suficient cât să fie înregistrată pe camerele de supraveghere de la magazin și să ajungă la poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?