Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO :Josh Holloway îmbracă haina eroului pozitiv în serialul SF „Colony”, despre un regim de ocupație extraterestră


După ce a devenit un favorit al fanilor serialului „Lost” cu rolul antieroului Sawyer, Josh Holloway îmbracă în serialul science-fiction „Colony” – despre o lume dominată de extratereștri misterioși cu ajutorul colaboratorilor umani – haina unui erou pozitiv, fost agent FBI care lucrează în slujba ocupației pentru a-ți ține familia în siguranță și care, în același timp, nu poate să nu simpatizeze cu cauza rezistenței. Protagonist al serialului „Intelligence”, sistat după un sezon, și pe afișul „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, alături de Tom Cruise, Josh Holloway a primit șansa de a fi încă o dată spion de la Carlton Cuse, fost producător executiv al „Lost” și unul dintre creatorii „Colony”.
Actorul de 47 de ani spune, de altfel, că îi place modul de a prezenta poveștile lui Carlton Cuse, scrie Hollywood Reporter. „Publicul știe ce știm și noi. Oamenii sunt în călătorie alături de tine. Totul este foarte direct. Este foarte bun la a spori tensiunea și la crearea misterului. Este genul de relatare a poveștii de care sunt atras”, a spus Holloway. Într-o declarație pentru Screen Rant, Carlton Cuse afirmă la rândul lui că a fost fericit să lucreze din nou cu Holloway și spune că nu a avut pe nimeni altcineva în minte pentru rolul Will Bowman. „Am scris rolul pentru Josh”, a spus el. „Am vorbit despre personaj la întâlniri ca și cum era deja atribuit lui Josh („Joshed” — n. r.). Am mizat totul pe ideea asta”, a povestit Cuse. Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi acceptat rolul, Holloway a răspuns cu umor că ar fi fost ucis.
În „Colony”, Holloway joacă rolul lui Will Bowman, un fost agent FBI forțat să colaboreze cu regimul de ocupație al extratereștrilor misterioși care au ocupat planeta și au format mai multe colonii, printre care și la Los Angeles, pentru a-și proteja soția și copiii. Josh Holloway spune că Bowman și Sawyer sunt două fețe ale aceleiași monede. „Sawyer a trăit în întuneric și a fost tras fără voia lui spre lumină, în timp ce Will este un patriot și un familist convins tras spre întuneric fără voia lui”, a afirmat el, potrivit Hollywood Reporter.
Similaritățile dintre cele două personaje se încheie însă aici. Spre deosebire de Sawyer, Bowman pune familia deasupra tuturor lucrurilor și dă dovadă de suficientă maturitate pentru a păstra un job guvernamental care îi repugnă. Din punctul de vedere al familiei, Holloway poate relaționa cu Will într-un mod în care nu a putut s-o facă în „Lost”, dat fiind rolul său din viața reală de soț și tată a doi copii. „Cred că nu aș fi putut înțelege mizele din viața acestui tip până la acest punct din viața mea”, a spus el. „Am fost cu soția mea de 17 ani și înțelegem că putem avea amândoi același scop, dar să-l urmărim într-un mod diferit — ceea ce fac Will și Katie (Sarah Wayne Callies). Asta este căsnicia!”, a adăugat el.
Spre deosebire de perioada în care a filmat „Lost”, Josh Holloway este mai puțin interesat de misterele serialului și mai mult de descoperirea adevărului despre personajul său. „Îmi place să trag de la șold. Îmi plac misterele, în stilul vechi, școlăresc”, a mărturisit actorul. În general, spune el, nu se gândește prea mult la rolurile pe care le-a primit de-a lungul timpului. „Până acum, alchimia funcționează perfect”, a spus el. Întrebat ce ar fi spus Josh Holloway din 2004 despre experiențele pe care le-a adunat în ultimii 12 ani, actorul a răspuns că această variantă mai tânără a sa „ar fi încântată”.
Deși „Colony” nu are varietatea de specii extraterestre sau efectele speciale din „Falling Skies” și nici ritmul debordant sau intriga elaborată din „The Expanse”, iar uneori acțiunea pare că bate pasul pe loc, serialul își ține cu grijă așii în mânecă. Mistere precum înfățișarea extratereștrilor, numite „gazde” în serial, sau ce înseamnă de fapt „Ziua cea mai mare”, sunt tot atâtea motive de a aștepta sezonul al treilea, după ce al doilea s-a încheiat cu ceea ce pare a fi o crimă în masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?