Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Întâlnire cu „Scriitori vrânceni contemporani” la Liceul Teoretic Odobești


În săptămâna 22-27 mai 2017, la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești se desfășoară „Școala altfel”, prilej cu care au loc multe activități interesante.
Într-o atmosferă sărbătorească, pe 22 mai, s-a desfășurat în școala noastră, sub genericul „Scriitori vrânceni contemporani”, o întâlnire cu scriitorul vrâncean Culiță Ioan Ușurelu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor șef al revistei „Salonul literar”. A fost primit cu emoție de  către elevii claselor II-IV, care au trăit intens momentele sosirii scriitorului, primirea acestuia și au ascultat cu mult interes tot ce acesta le-a vorbit. Au aflat lucruri noi despre Uniunea Scriitorilor, biografia unui scriitor, despre poeți și prozatori, despre  autografe, precum și despre importanța cititului, despre alcătuirea unei biblioteci personale, chiar de la această vârstă. „Nu trebuie să fie casă în care să nu avem în bibliotecă Biblia, cărțile Marelui Eminescu, precum și Istoria Literaturii Române, scrisă de George Călinescu”, a spus, printre altele, scriitorul invitat. Au urmat întrebări interesante puse domnului Culiță Ioan Ușurelu de către copii, la care a răspuns cu multă plăcere. Întâlnirea s-a încheiat cu vizionarea cărților expuse din opera acestuia și cu autografele date.
Tot cu acest prilej, s-a organizat și o expoziție de pictură în holul școlii, sub genericul „Muncă și Talent”, cu picturi realizate de către elevele Săvulescu Alexandra, Stativă Ana Maria, Coman Dorina și Èšibrea Denisa, de la clasa a IV-a A. La activitate au participat învățătorii de la clasele II-IV, precum și directorul școlii, profesorul Taman Nelu.
      „SÄ‚PTÄ‚MÂNA ALTFEL” continuă în cadrul liceului nostru cu alte activități interesante, recreative și instructiv-educative.

Colectivul de învățători de la cls. II-IV – Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?