Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tudorel Toader: Arhiva SIPA, o pată pe obrazul justiției române; voi publica numele celor care au vizitat-o


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că arhiva SIPA este o pată pe obrazul justiției române și a anunțat că primul pas în procesul de desecretizare a acesteia va fi să publice numele celor care au „vizitat-o”, eventual și numărul „vizitelor” efectuate.
Toader a scris luni dimineața pe pagina de facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafață, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut. „Arhiva SIPA — o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas — voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate!”, afirmă Toader.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni, la Iași, că va publica lista celor care au vizitat arhiva SIPA în cursul zilei de joi. „Așa, dacă vreți e un enunț general, adevărul, întotdeauna și în orice domeniu, trebuie să iasă la suprafață. Evident, m-am referit la adevărurile din arhiva SIPA, pentru că probabil sunt mai multe, și arhiva asta SIPA, vedeți, constituie o preocupare pentru toată lumea: și în dezbaterea publică, și jurnalistică, și în mediul juridic. Respectând procedurile, respectând regulamentul, respectând competențele de desecretizare a arhivei, vom face cunoscute aceste adevăruri”, a declarat Tudorel Toader.
El a spus că nu a intrat pe holul arhivei SIPA, însă a precizat că are informații referitoare la persoanele care au făcut vizite acolo, motiv pentru care joi va face publică lista acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?