Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Au fost desemnați subofiţerul și soldatul anului la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată



    Sergentul Cristinel Bulimej a fost desemnat „Subofițerul anului 2017” în cadrul competiției „Subofițerul/ soldatul anului”, desfășurată în perioada 15 – 19 mai. Colegul său, fruntașul Andrei Angheluș, a fost desemnat „Soldatul anului 2017”. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul comandamentului Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focșani, după cum se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Batalionului 280 Infanterie Mecanizată.
     „La sediul comandamentului Batalionului 280 Infanterie Mecanizată «Căpitan Valter Mărăcineanu» din Focșani a avut loc ceremonia de acordare a premiilor câștigătorilor competiției «SUBOFIÅ¢ERUL/SOLDATUL ANULUI», desfășurată în perioada 15-19.05.2017. În cadrul probelor competiției au fost verificate nivelul de pregătire militară generală, cunoașterea elementelor esențiale de tactică, deprinderile și aptitudinile concurenților, cunoașterea prevederilor legale și a regulamentelor militare. O pondere semnificativă în stabilirea rezultatelor finale a avut-o proba practică, organizată pe șase ateliere: CBRN, geniu și EOD, comunicații, topografie cu orientare și deplasare în teren necunoscut, instrucție sanitară și de front, precum și instrucția tragerii cu armamentul de infanterie. În urma desfășurării acestor probe, câștigător la categoria «Subofițerul anului 2017» a fost desemnat sergentul Bulimej Cristinel, iar la categoria «Soldatul anului 2017», fruntașul Angheluș Andrei. Premiile au fost înmânate de către comandantul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată «Căpitan Valter Mărăcineanu», locotenent colonel Cristinel Colibaba, și de către subofițerul de comandă, plutonier-adjutant principal Sava Cristinel”, se arată în comunicat.

    Comandantul Batalionului 280 Infanterie Mecanizat „Căpitan Valter Mărăcineanu”, locotenent colonel Cristinel Colibaba, s-a arătat mulțumit de modul în care s-a desfășurat concursul și de seriozitatea cu care au fost tratate toate probele de către concurenți. „Competiția a avut ca scop identificarea, recompensarea și promovarea celor mai bine pregătiți militari – gradat sau soldat profesionist, respectiv subofițer sau maistru militar – care să întruchipeze profesionistul capabil să lupte, să conducă, să instruiască și să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin”, a spus acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?