Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pompierii vrânceni, în doliu! A murit generalul de brigadă în rezervă Dumitru Belușinschi


Fostul comandant al pompierilor vrânceni, generalul de brigadă în rezervă, Dumitru Belușinschi, a trecut în neființă, duminică, la vârsta de 80 de ani. Acesta a slujit semenii sub drapelul țării mai bine de trei decenii. Originar din județul Neamț, generalul de brigadă (r) Dumitru Belușinschi s-a aflat la comanda pompierilor vrânceni în perioada 1 martie 1982 – 1 februarie 1994. Revenind în județul Vrancea, după trecerea în rezervă, a mărturisit în anul 2014: „Perioada cea mai frumoasă? La Vrancea! Având în vedere rezultatele obținute, aceasta a fost cea mai frumoasă perioadă din activitatea mea profesională. Mi-am lăsat loc de „bună-ziua” pe unde am umblat! Am fost dur cu cei care meritau să fiu așa. Un comandant trebuie să fie sever, dar drept! Vrâncenii sunt oameni de caracter.”
    Un adevărat pompier, generalul de brigadă (r) Dumitru Belușinschi și-a lăsat amprenta asupra unității pe care a condus-o prin propriul model de profesionalism, disciplină și devotament. Dumnezeu să-l odihnească în pace!, a transmis  compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea
    Trupul neînsuflețit al generalului este depus la capela cimitirului din Piatra Neamț. Înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 10.45, în județul Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?