Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Oferta de școlarizare pentru învățământul liceal de zi, vocațional, profesional, seral și cu frecvență redusă


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au făcut publică oferta de școlarizare pentru învățământul liceal de zi, vocațional, profesional, seral și cu frecvență redusă în anul școlar 2017-2018. 
Astfel, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani pune la dispoziția doritorilor 56 de locuri pe filiera tehnologică, profil servicii, domeniul de pregătire comerț, 84 în domeniul de pregătire economic și alte 84 de locuri în domeniul de pregătire turism și alimentație.
Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani oferă 28 de locuri în domeniul de pregătire filologie, 56 la matematică – informatică, 56 la științele naturii și 28 la științe sociale.
Liceul Teoretic Emil Botta Adjud are 56 de locuri la filologie, 56 de locuri la matematică – informatică, 28 la științe ale naturii și 84 la științe sociale.
La Colegiul Național Unirea Focșani, oferta este următoarea: 28 de locuri filologie, 84 la matematică – informatică, câte 28 la științe ale naturii și științe sociale.
Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani oferă 28 de locuri la electromecanică, 84 la electronică – automatizări, 56 la matematică – informatică și alte 56 la mecanică.
Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani oferă 112 locuri la turism și alimentație.
Colegiul Tehnic Gheorghe Balș Adjud oferă 28 de locuri în domeniul de pregătire economic, 28 în domeniul electronică – automatizări, 56 mecanică, 28 protecția mediului și alte 28 la turism și alimentație.
Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani oferă 56 de locuri la profil economic, 28 la mecanică, 28 protecția mediului și alte 28 la turism și alimentație.
Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea pune la dispoziția viitorilor liceeni 28 de locuri în domeniul agricultură, 56 la industrie alimentară și 28 la mecanică. De asemenea, mai oferă 28 de locuri în domeniul turism și alimentație și 28 de locuri la științe sociale.
Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia Focșani are disponibile 28 de locuri în domeniul electric și 84 în domeniul mecanică.
Liceul Simion Mehedinți Vidra pune la dispoziția viitorilor liceeni 28 de locuri în domeniul filologie, 28 pentru matematică – informatică și 28 de locuri în domeniul turism și alimentație.
Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani va avea, din toamnă, 112 locuri în domeniul filologie și 28 la științe sociale.
Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu oferă 56 de locuri în domeniul turism și alimentație.
Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești pune la dispoziția doritorilor 28 de locuri în domeniul economic și încă 28 la științele naturii.
Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focșani oferă 28 de locuri în domeniul agricultură, 28 în domeniul estetica și igiena corpului omenesc (coafor stilist) și 28 filologie.
Liceul Tehnologic Odobești oferă 28 de locuri în domeniul industrie alimentară, absolvenții urmând a avea pregătirea de tehnician în industria alimentară.
Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești oferă 28 de locuri în domeniul filologie și încă 28 la matematică – informatică.
Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești are în ofertă 28 de locuri la filologie și încă 28 la profil științe ale naturii.
Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu pune la dispoziția doritorilor câte 28 de locuri în domeniile economic, filologie, matematică – informatică, științe ale naturii și științe sociale.

Oferta pentru învățământul vocațional liceal de zi

În ceea ce privește învățământul vocațional liceal de zi, Liceul cu Program Sportiv Focșani oferă 84 de locuri specializarea sportiv, calificare instructor sportiv, iar Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani oferă 56 de locuri specializarea învățători – educatoare.
Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu Focșani are disponibile 28 de locuri la specializarea muzică, calificare corist; 28 de locuri la specializarea arhitectură, arte ambientale și design, calificare profesională desenator tehnic pentru arhitectură și design și 28 locuri la specializarea arte plastice și decorative, calificare profesională de tehnician pentru tehnici artistice.

Oferta pentru învățământ profesional de stat

De asemenea, mai multe unități de învățământ organizează învățământ profesional de stat în anul școlar 2017 – 2018. Astfel, Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia oferă 56 de locuri la calificarea profesională mecanic auto; Colegiul Tehnic Edmond Nicolau are disponibile 28 de locuri la calificarea profesională electromecanic utilaje și instalații comerciale, electrocasnice și din industria alimentară și încă 28 pentru mecanici auto; Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi oferă 28 de locuri la specializarea bucătar și 28 de locuri pentru confecționeri produse textile.
Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani are disponibile 28 de locuri în calificarea lucrător hotelier; Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea oferă câte 28 de locuri pentru calificările bucătar, tinichigiu vopsitor auto și mecanic auto; Liceul Tehnologic G.G. Longinescu oferă 28 de locuri pentru frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist; Colegiul Tehnic Gheorghe Balș are 28 de locuri pentru calificarea de mecanic auto.
Liceul Tehnologic Odobești pune la dispoziția doritorilor 28 de locuri pentru calificarea horticultor; Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu oferă 28 de locuri pentru calificarea confecționer produse textile; Liceul Simion Mehedinți Vidra are disponibile 28 de locuri pentru comerciant – vânzător, 14 pentru operator la fabricarea cherestelei și 14 pentru tâmplar universal.

Oferta pentru învățământul special liceal
 
În ceea ce privește învățământul special liceal, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani are disponibile 12 locuri în domeniul de pregătire științe ale naturii.
De asemenea, sunt oferte și pentru învățământul special profesional. Astfel, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani are disponibile 12 locuri pentru calificarea profesională confecționer produse textile; la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Măicănești sunt 12 locuri pentru calificarea profesională confecționer îmbrăcăminte din piele și înlocuitori; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mihălceni oferă 12 locuri pentru calificarea confecționer produse textile.

Oferta pentru învățământul liceal seral și frecvență redusă

Persoanele care nu au timp de cursuri la zi se pot înscrie în învățământul liceal seral sau cu frecvență redusă. Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani oferă 28 de locuri la seral, în domeniul de pregătire industrie textilă și pielărie, calificarea profesională tehnician în industria textilă; Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea oferă 28 de locuri la seral specializarea electromecanică și 28 de locuri la specializarea mecanică.
Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu oferă 28 de locuri la seral, specializarea turism și alimentație; Liceul Tehnologic Odobești are 28 de locuri la seral la specializarea agricultură. Liceul Simion Mehedinți Vidra are 28 de locuri la frecvență redusă, specializarea științe sociale.

Lista completă cu filiera, profilul, specializarea și nivelul de calificare AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?