Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Expoziție pe site-ul bibliotecii județene, în cadrul proiectului „Înflorim Europa”


Foarte mulți elevi vrânceni și-au pus talentul și imaginația la treabă, au dat curs invitației Bibliotecii Județene și au realizat până acum 147 de lucrări care vor participa la Proiectul european intitulat „Înflorim Europa”, proiect inițiat de Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română, asociație non-profit belgiană. Având ca scop încurajarea exprimării artistice cu ajutorul imaginilor, proiectul a constat în conceperea unor desene florale originale sau pe baza unor șabloane, folosind tehnici originale sau clasice. „Vrâncenii noștri au dat dovadă de talent, inspirație și creativitate, fie prin folosirea și îmbinarea culorilor (ulei, acuarele, acrilic, carioci sau creioane), fie prin utilizarea și aplicarea altor materiale: lipici, zahăr, orez, frunze presate, pistile de flori, decupaje, hârtie creponată, ojă, coji de ouă, materiale textile sau ață. Astfel, banalele foi albe cu șabloane de flori s-au transformat în lucrări originale. Diversitatea lucrărilor este dată și de participanții la acest proiect, mai mici sau mai mari, începând cu grupele de grădiniță și ajungând la elevii de liceu. Cele 147 de lucrări finalizate sunt expuse și prezentate de Bibliotecă într-o expoziție on-line pe site-ul bibliotecii, pe care vă invităm să o vizitați”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Lucrările autentice, care au îmbinat armonios culorile sau au folosit materiale inedite, au fost selectate și au plecat spre Bruxelles, unde vor participa la o expoziție internațională cu lucrări trimise din 27 de țări. Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2017, Ziua Internațională a Copilului, se va organiza o expoziție, însumând lucrările participante la acest proiect, la Galeria Arthis de la Bruxelles, în prezența autorului Frank Liefooghe și a reprezentanților instituțiilor de la Bruxelles. „Expoziția echipei tinerilor artiști, din care fac parte și vrâncenii noștri, va fi deschisă publicului larg până în data de 20 iunie 2017. Biblioteca mulțumește tuturor participanților pentru străduința, originalitatea și talentul dovedite”, se mai precizează în comunicat.
    Deoarece au fost 147 de lucrări și aproape tot atâți participanți, menționăm mai jos numai unitățile școlare și cadrele didactice care s-au implicat în coordonarea elevilor participanți: Colegiul Național „Al I. Cuza Focșani” – profesor Ovidiu Opaiț;
Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani – profesor Dumitru Ștefan; Școala „Ștefan cel Mare” Focșani – învățător Alina Coman; Grădinița nr. 3 Focșani – educator Maria Cristea; Grădinița nr. 15 Focșani – educator Virginia Dorobăț, Oana Alexe; Școala Gimnazială Vulturu – Mihaela Balosin, Petruța Ferăstrăoaru; Școala Gimnazială Milcovul – Mariana Șerban; Școala Gimnazială Cârligele – Mariana Coșereanu, Ion Herțig, Gina Herțig; Școala Gimnazială nr. 8 Focșani; Școala „Ion Basgan” Focșani; Școala Gimnazială Suraia – Camelia Sandu; Școala Gimnazială Nănești – Valentina Tofan; Centrul de zi Dănuț Broșteni – Elisaveta Norocea
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni – Gina Manolache, Florina Merloiu; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești – Nicoleta Negru, Carmen Carp, Ioana Radu, Claudia Tudorancea, Negru Lucian Radu. „Vă invităm să vizitați site-ul bibliotecii, www.bjvracea.ro, pentru a admira lucrările participante la acest concurs internațional”, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?