Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

La 81 de ani, Alain Delon vrea să-și încheie cariera cu un ultim film și o ultimă piesă de teatru


La 81 de ani, Alain Delon, star internațional de șase decenii și unul dintre actorii mitici ai celei de a 7-a arte, și-a anunțat intenția de a pune capăt carierei sale cu un ultim film și o ultimă piesă de teatru, relatează marți AFP. „Am vârsta pe care o am. Am avut cariera pe care am avut-o. Voi închide cercul (…) Nu este sfârșitul vieții, ci un sfârșit de carieră”, a mărturisit actorul pentru AFP.
Admirat pentru jocul său actoricesc instinctiv și carisma sa rară, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, regizate de mari cineaști. Rolurile sale din „Rocco și frații săi”, „Samuraiul” sau „Ghepardul” au marcat generații de cinefili. Delon nu a mai fost văzut într-un film pe marele ecrane de la „Astérix aux Jeux Olympiques” (2008), în rolul lui Iulius Caesar, iar de atunci s-a consacrat teatrului. Actorul și-a anunțat din 2000 intenția de a nu mai juca în filmele pentru marele ecran, consacrându-se producțiilor de televiziune și serialelor. „Numai imbecilii nu se răzgândesc…”, a declarat el totuși după un timp, recunoscând că ar putea reveni asupra deciziei sale dacă i-ar solicita acest lucru regizori precum „Besson, Spielberg, Polanski, John Woo, Almodovar sau Blier”.
Actorul a decis însă acum să pună capăt carierei. Vineri, cu prilejul unei ceremonii în onoarea sa la Festivalul internațional al filmului polițist de la Liege, el a anunțat că se pregătește să joace în ultimul său film. „Organizând competiții de box, am văzut bărbați care regretau că au participat la o luptă prea mult. Nu va exista această luptă în plus!”, a declarat el marți pentru AFP. În octombrie și noiembrie, el va reveni pe platourile de filmare la invitația lui Patrice Leconte, mare admirator al actorului și autor în 2016 al unei „Enciclopedii Delon”. „De mult timp vrem să turnăm împreună. Scenariul este aproape terminat. Va fi o foarte frumoasă poveste de dragoste”, povestește Delon.
„Titlul încă nu a fost găsit, dar personajul meu va fi puțin ca mine în viața reală: un bărbat de vârsta mea, capricios și coleric, dar care va descoperi dragostea înainte de moarte. Este un film de sfârșit de carieră”, precizează actorul, care va împărți afișul pentru prima dată cu Juliette Binoche, „o actriță minunată”. „Filmul va ieși în 2018. Totul este posibil, chiar Festivalul de la Cannes! Cu ocazia ultimului meu film, mi-ar plăcea să reveni și să spun la revedere”, a adăugat el. Este un festival în care a cunoscut succese și eșecuri, dar care i-a adus un omagiu în 2013, notează AFP. „După acest ultim film, îmi voi încheia cariera cu o magnifică piesă de teatru scrisă pentru mine, ‘Le Crépuscule d’un fauve’, de Jeanne Fontaine”, mai anunță Delon, care va juca rolul unui comisar de poliție rănit, constrâns să pună capăt carierei.
În 2007, în teatru, Alain Delon s-a regăsit cu Mireille Darc, fosta sa soție, într-o adaptare a filmului „Bridges of Madison County”. Doi ani mai târziu, a jucat alături de Anouk Aimée în piesa „Love Letters”. În 2011, la Paris și în turneu, Alain Delon a jucat în piesa „Une journée ordinaire” împreună cu fiica sa Anouchka. Aura starului a scăzut în ultimii ani, notează AFP, unii reproșându-i luările de poziție în favoarea Frontului național, a pedepsei cu moartea sau în privința homosexualității, pe care a calificat-o drept „contra naturii”. De circa zece ani, actorul își vinde cu regularitate la licitație colecțiile de artă, mașinile și vinurile de colecție. „Prefer să le las bani copiilor mei”, a explicat el, precizând că detestă „vânzările postume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?