Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Numele ofiţerilor care vor conduce poliţia vrânceană, ţinute la secret. Ce am aflat pe surse


Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), care numesc adjuncții la inspectoratele din țară, și cei ai Ministerului Afacerilor Interne, care numesc șeful de inspectorat, întârzie să facă publice numele ofițerilor ce vor conduce IPJ Vrancea, în condițiile în care 9 mai a fost ultima zi de muncă a comisarului șef Ionel Popescu, care a condus instituția ani buni.
În timp ce șefii Poliției Române și ministrul de Interne stau pe gânduri sau au luat o decizie și întârzie să trimită și documentele oficiale, prin IPJ Vrancea circulau ieri tot felul de zvonuri. Dacă luni trio-ul despre care se vorbea că va fi numit în fruntea poliției vrâncene era format din comisarul Dan Tulbure, șef al Serviciului Management Resurse Umane, comisarul șef Remus Nica (FOTO), șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, și comisarul șef Costel Manea, șef al Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, marți a apărut un nume nou. Este cel al comisarului șef Vasile Marin, care conduce Serviciul de Ordine Publică. Numele lui a fost vehiculat după ce Manea ar fi refuzat să ocupe una dintre funcțiile de șefi.
Conform ultimelor zvonuri, care au circulat ieri prin IPJ, dar și prin alte medii, poliția vrânceană ar urma să fie condusă de comisarul șef Remus Nica, prim-adjunct ar urma să fie comisarul Dan Tulbure, iar adjunct comisarul șef Vasile Marin. De asemenea, s-a mai spus și că Dan Tulbure ar putea fi inspector șef, Nica prim-adjunct și Marin adjunct. Este aproape sigur că aceasta este echipa de conducere a poliției vrâncene, putând apărea schimbări doar cu privire la ordinea în care vor ocupa funcțiile. 
Contactați telefonic ieri după-amiază, comisarii șefi Nica și Marin ne-au spus că nu a fost trimis niciun document oficial cu privire la o eventuală împuternicire a lor pe una din cele trei funcții vacante. Aseară, la ora 21.00, la IPJ Vrancea nu fusese trimisă nici o hârtie oficială, cel puțin așa ni s-a comunicat, dar nu este exclus ca acest lucru să se fi întâmplat mai târziu în noapte. Asta pentru că inspectoratul nu poate rămâne fără niciun șef desemnat. Există și posibilitatea ca inițial să fie împuternicită o singură persoană și apoi celelalte.
Reamintim că luni, cei patru ofițeri amintiți în text, respectiv Nica, Manea, Marin și Tulbure au fost chemați la București pentru discuții legate de eventuale numiri în funcții de conducere. Unii dintre ei ne-au confirmat informația conforma căreia au fost la București, spunând că nu știu nimic concret cu privire la numele celor ce urmează a fi numiți în fruntea IPJ Vrancea.
S-a zvonit și că la comanda IPJ Vrancea ar urma să vină o echipă de la Buzău, dar această variantă nu ar mai fi luată în calcul, întrucât ofițerul despre care se spunea că ar putea deveni șef la Vrancea ar fi refuzat propunerea făcută de superiorii de la București.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?