Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Curs de instruire pentru asistenții personali focșăneni


Peste 100 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din Focșani au fost invitați să participe la cursul de instruire organizat de Primăria Focșani, prin Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară (DASMS). Cursul va avea loc mâine, începând cu ora 14.00, în Sala de ședințe a Consiliului Local Focșani, etaj 1, Bd. D. Cantemir nr. 1 bis. „Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară Focșani sărbătorește 10 ani de organizare a cursului periodic de instruire/ reinstruire a asistenților personali din municipiul Focșani, conform art. 38, lit.(a) din Legea  448 / 2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată. La această instruire, a douăsprezecea ca număr, au fost convocați să participe peste 100 de asistenți personali, angajați ai DASMS Focșani”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Participarea la cursurile de instruire/ reinstruire este una din obligațiile principale ale asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Legislația în vigoare prevede că participarea la astfel de instruiri trebuie să aibă loc o dată la doi ani. Printre obligațiile asistentului personal mai sunt: să semneze un angajament, ca act adițional la contractul individual de muncă, prin care își asumă răspunderea de a realiza integral planul de recuperare pentru copilul cu handicap grav, respectiv planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav; să presteze pentru persoana cu handicap grav toate activitățile și serviciile prevăzute în contractul individual de muncă, în fișa postului și în planul de recuperare pentru copilul cu handicap grav, respectiv în planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav; să trateze cu respect, bună-credință și înțelegere persoana cu handicap grav și să nu abuzeze fizic, psihic sau moral de starea acesteia; să comunice direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoștință, orice modificare survenită în starea fizică, psihică sau socială a persoanei cu handicap grav și alte situații de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.
    Potrivit unui raport al fostului Serviciu Public Local de Asistență Socială Focșani, în municipiul nostru figurau, la începutul acestui an, 370 de asistenți personali, și 90 de dosare pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, primite în anul 2016. Specialiștii instituției au verificat, anul trecut, activitatea a 272 asistenți personali, pe linia respectării atribuțiilor ce le revin în îngrijirea asistaților.

1 COMENTARIU

  1. Ar putea cineva sa ii atentioneze pe acestia care fac legile si care sunt complet rupti de realitate sa se faca o deosebire intre o persoana care doreste sa se angajeze la Primarie ca asistent personal si sa aiba grija de un bolnav – si un parinte care e numit asistent personal dar isi ingrijeste propriul copil? De ce sunt obligati acesti parinti sa isi tarasca dupa ei copiii bolnavi pe la cursuri? Sa fie invatati ce? Cum sa isi stearga copiii la fund? N-a rfi mai decent ca acesti parinti sa fie lasati in pace sa isi poata ingriji copiii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?