Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Premiul I pentru elevele de la Școala Postliceală Sanitară Vasile Alecsandri Focșani la un concurs de specialitate


Elevele Școlii Postliceale Sanitare Vasile Alecsandri din Focșani au câștigat premiul I la Concursul pe Meserii ce a avut loc în cadrul proiectului „Asistența medicală – punte între starea de sănătate și boala pacientului”. Proiectul s-a derulat în zilele de 4 și 5 mai 2017, la  Bacău, la Colegiul „Mihai Eminescu”. Partenere în proiect sunt școli postliceale din județele Botoșani, Suceava, Vrancea și Buzău. „Ne-am dorit acest parteneriat pentru demararea unui Concurs pe Meserii în cadrul școlii noastre, pe care să-l înscriem în registrul concursurilor naționale”, a spus profesor Anca Smaranda Èšintaru, de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, coordonator de proiect.  
    Åžcoala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focșani a prezentat în concurs  o  echipă formată din 4 eleve, respectiv Mihaela Rotaru (Savin) și Gabriela Mihalache Nichita Mariana – anul II și Luminița Stoica (Ene) și Adelina Diana Nedelcu – anul III. Fetele au fost coordonate de profesorii Claudia Codrescu și Nicoleta Jușman.
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, respectiv sesiune de comunicări și referate ale elevilor și profesorilor cu tema „Femei celebre care au infleunțat actul medical și îngrijirile de sănătate” și concurs de tehnici de îngrijire, care a presupus probe ca administrarea medicamentelor, îngrijirea plăgilor, plus realizarea de pansamente și bandaje și resuscitarea cardio-respiratorie.
    Prima secțiune a răsplătit toți participanții în proiect cu diplome de participare, în timp ce a doua secțiune s-a finalizat cu acordarea de premii. Elevele Mihaela Rotaru (Savin) și Luminița Stoica (Ene) au obținut Premiul I. „Rezultatele participantelor au dovedit o pregătire temeinică de zi cu zi, atât teoretică, cât și practică în Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. De asemenea demonstrează seriozitatea actului didactic din unitatea școlară și contribuie implicit la comunicarea cu elevii din alte școli postliceale sanitare particulare sau de stat, la promovarea mobilității și a schimburilor de experiență în vederea împărtășirii bunelor practici educaționale/ realizării schimbului de bune practici și la asigurarea resurselor umane caracteristice societății cunoașterii (stimularea interesului elevilor pentru profesia de asistent medical)”, se arată într-un comunicat semnat de profesoara Natașa Marin, directoarea școlii postliceale focșănene.
    Participarea elevilor la concurs s-a înscris în lista manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, care se sărbătorește pe 12 mai, activități care se organizează pe parcursul „Săptămânii Altfel”, 8 – 12 mai, la Åžcoala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?