Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trei copii au dat spargere la o școală, dar au fost prinși de un jandarm aflat în timpul liber


Trei copii, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, au fost depistați sâmbătă noapte, pe strada Republicii din municipiul Adjud, de către un jandarm aflat în timpul liber, în timp ce transportau bunuri electronice. Luați la întrebări, copiii au mărturisit că furaseră din incinta Åžcolii Generale nr. 1 din municipiul Adjud un televizor, două monitoare PC LED, două camere de supraveghere video marca Seka, un router wireless și un fileu pentru masa de tenis. Bunurile găsite asupra minorilor au fost predate Poliției Municipiului Adjud, pe bază de proces verbal, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii acestei fapte.
    „În noaptea de sâmbătă, 06.05.2017, în jurul orelor 22.30 un jandarm aflat în timpul liber a observat, pe strada Republicii din municipiul Adjud, 3 minori cu vârste cuprinse între 13-14 ani în timp ce transportau mai multe bunuri electronice. Având în vedere ora târzie, acest lucru i-a creeat suspiciuni colegului nostru, care a trecut la oprirea celor 3 minori, ulterior acesta a cerut sprijinul echipajului de intervenție al Jandarmeriei Vrancea, aflat în serviciu.
        În urma verificărilor efectuate de către jandarmii aflați în serviciu a reieșit faptul că cei trei minori se numesc U.E.F de 14 ani, R.C.C.  de 14 ani și D.A.M. de 13 ani toți domiciliați în municipiul Adjud. Asupra celor trei minori au fost găsite următoarele bunuri: 1 televizor LED marca Welington cu diagonala de 100 centimetri, 2 monitoare PC LED marca Samsung cu diagonala de 19 respectiv 21 inch, 2 camere de supraveghere video marca Seka, 1 router wireless și un fileu pentru masa de tenis.
         Fiind întrebați despre proveniența bunurilor găsite asupra acestora, cei trei tineri au precizat faptul că acestea au fost sustrase din incinta Åžcolii Generale nr. 1 din municipiul Adjud.

       Jandarmii împreună cu cei trei tineri s-au deplasat la Åžcoala Generală nr. 1 din municipiul Adjud pentru a verifica starea de fapt a celor precizate de către aceștia. Ajunși la fața locului jandarmii au observat cum ușa din spatele școlii este deschisă, existând indicii temeinice că acele bunuri au fost sustrase din școală.
Jandarmii au întocmit documentele de sesizare ale organelor de urmărire penală, minorii fiind susceptibili de săvârșirea infracțiunii de  furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de art. 229 din Codul Penal.
    Minorii, documentele și bunurile găsite asupra lor au fost predate Poliției Municipiului Adjud, pe bază de proces verbal pentru continuarea cercetărilor și stabilirea cu exactitate a împrejurărilor de fapt.
         Pe acestă cale conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea dorește să mulțumească colegului nostru pentru vigilența și promptitudinea de care a dat dovadă, demonstrându-se încă o dată,  că meseria de jandarm este o meserie care se practică 24 de ore din 24  timp de 7 zile pe săptămână”
, se arată într-o informare transmisă de Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Jandarmeriei Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?