Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : Militarii vrânceni continuă pregătirile pentru misiunea din Afganistan


Militarii Batalionului de Infanterie Protecția Forței continuă pregătirile pentru misiunea „Resolute Suport”, care se va desfășura în teatrul de operații din Afganistan. În acest scop, în perioada 2-4 mai au avut loc exerciții de rezolvare a situațiilor tactice și exerciții de luare a deciziilor, derulate pentru perfecționarea deprinderilor militarilor, în conformitate cu cerințele doctrinelor de luptă.
    „Concomitent cu derularea etapei a II-a de instruire la nivelul subunităților, se desfășoară și pregătirea comandamentului batalionului. Planificarea riguroasă a noii misiuni în teatrul de operații din Afganistan în cadrul misiunii internaționale „Resolute Support” impune o concentrare unitară în conducerea și desfășurarea activităților, atât la nivel de microstructură cât și structură. În baza unui scenariu unic, conceptual și operațional, creat pe cadrul tactic din Afganistan, pentru uniformizarea activităților de stat major pe structuri de tip task-group, în perioada 2-4 mai 2017, la nivelul Batalionul de Infanterie Protecția Forței s-au desfășurat exerciții de comandament de tip STX (Exercițiu de rezolvare a unei situații tactice) și DMX (Exercițiu de luare a deciziei). Exercițiile au urmărit perfecționarea deprinderilor militarilor în aplicarea tehnicilor și procedeelor de acțiune prevăzute în doctrinele de luptă în cadrul procesului de planificare operațională la nivel tactic și desfășurarea briefing-urilor de stat major. Totodată s-a avut în vedere, teoretic, găsirea de soluții pentru cele mai dificile situații care pot apare într-un mediu multinațional, respectiv teatrul de operații din Afganistan. Cele două exerciții au permis abordarea uneia sau a mai multor secvențe în limba engleză, tocmai pentru dezvoltarea cunostințelor lingvistice, atât de necesare în interacțiunea cu militarii din cadrul coaliției”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Diviziei II Infanterie Getica.
    „Pentru fiecare militar din Batalionul de Infanterie Protecția Forței, misiunea în Afganistan este testul care stă dovadă a pregătirii profesionale, iar rezultatele fiecărui test sunt direct proportionale cu pregătirea anterioară acestuia. Până acum militarii au îndeplinit, la standarde de performanță, toate obiectivele stabilite prin programul de instrucție specific misiunii”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?