Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : O „concentrare de generozitate“ pentru micuța Anastasia și profesoara Giurgea de la CNU


Directorul Colegiului Național „Unirea” (CNU), profesorul Cornel Noană, i-a înmânat, ieri, Anastasiei Apostu, fetița de aproape cinci anișori, bolnavă de amiotrofie spinală gradul 2, suma strânsă în urma concertului caritabil susținut de trupa „TAXI”. Este vorba de 15.000 mii de lei, bani dăruiți din suflet de cei care au participat la concertul caritabil al acestei trupe, ce a avut loc la Colegiul Național „Unirea” în data de 12 aprilie a.c.. „Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că în cealaltă campanie, cea pentru colega noastră, doamna profesor Diana Giurgea, s-a implicat Consiliul Local și Primăria Focșani, care i-au donat 6000 de euro. Am vorbit atunci cu Dan Teodorescu de la Trupa «TAXI» și i-am spus, dar el a vrut să susțină totuși concertul caritabil, care a avut loc pe 12 aprilie și în urma căruia s-au strâns 15.000 de lei. În urma discuției avute apoi cu d-na Giurgea și cu Dan Teodorescu, am stabilit cu toții ca suma aceasta să meargă cu folos, la Anastasia. Din punctul nostru de vedere, cei 15 mii de lei strânși în urma donațiilor de la concertul «TAXI» a rămas disponibilă ca urmare a contribuției Consiliului Local și a Primăriei Focșani în sprijinul colegei noastre, și doresc să le mulțumesc. Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care s-au implicat, pentru că a fost realmente o concentrare de generozitate”, a spus directorul CNU Focșani.
    Emoționată, mama Anastasiei, Camelia Ivan, a mulțumit la rândul ei pentru banii dăruiți, bani care, împreună cu ceilalți adunați ca urmare a publicării cazului în cotidianul nostru și a campaniei derulate pe Facebook de focșăneanca Corina Baraghin, au constituit suma necesară operației care ar putea să-i redea fetiței sănătatea: 30 de mii de euro. „Mulțumesc, TAXI!”, a spus, cu glas cristalin, și micuța Anastasia, care a venit la Focșani ieri, împreună cu mama ei, pentru a se întâlni cu directorul CNU Cornel Noană.

31 de mii de euro, strânși în doar patru luni!

    Cazul Anastasiei, micuța din Vidra care va împlini, pe 6 mai, patru anișori, a fost relatat pe larg în paginile cotidianului nostru la mijlocul lunii ianuarie a.c., și îl puteți reciti accesând linkul: http://bit.ly/2piN5eV
    Mama copilei, Camelia Ivan, făcea un apel disperat la solidaritate, ducând o luptă supraomenească în încercarea de a-i reda fetiței sănătatea. Povestea că micuța a venit pe lume cu o boală genetică gravă, amiotrofie spinală gradul 2, și de trei ani, împreună cu soțul ei, a făcut eforturi supraomenești pentru a-i asigura tratamentele de care are nevoie pentru ca mușchii fetiței să funcționeze. Pentru binele Anastasiei, Camelia și soțul său au luat decizia extrem de grea de a trăi despărțiți. Mama și fiica la Oradea, cu chirie, pentru ca fetița să poată face kinetoterapie de trei ori pe zi, iar tatăl la București, unde a încercat să câștige banii atât de necesari pentru întreținerea și tratamentele copilei. N-au încetat nicio clipă să spere! Fiecare nou gest, fiecare mișcare pe care Anastasia reușea să o facă însemna pentru ei încă și încă o victorie, încă și încă o clipă de fericire indescriptibilă și de răsplată pentru eforturile crunte pe care întreaga familie le-a făcut și le face de trei ani încoace. „Nu putem să ne resemnăm! Este foarte, foarte greu cu banii, eu am salariul de asistent personal, mai avem alocația fetiței, mai trimite soțul meu cât poate… Și ne mai ajută și părinții. Dar nu avem de unde să strângem 30 de mii de euro fără ajutorul celor care ar dori și ar putea să ne ajute. Rog pe toată lumea, nu treceți indiferenți peste necazul nostru. Oricât de puțini bani ar dona cineva, ne sunt de folos… Și le mulțumesc încă de acum, tuturor”, a spus Camelia, cu lacrimi în ochi, în ianuarie anul acesta… Aflase că undeva, în lume, într-o clinică din Thailanda, o operație cu celule stem poate fi șansa copilei sale. Acest lucru are însă un preț care atunci, nefericitei mame, i se părea imposibil să-l poată plăti vreodată.
    Iată însă că, la doar patru luni de la acel moment, cea mai mare dorință a ei a devenit realitate. Pentru că, așa cum scrie și pe afișul concertului caritabil susținut de Trupa „TAXI”, „lucrurile minunate se înfăptuiesc fiindcă există cu adevărat oameni buni!”. Oameni buni care au răspuns apelului lansat de cotidianul nostru, oameni buni care s-au alăturat campaniei inițiate de focșăneanca Corina Baraghin pe Facebook, oameni buni care au răspuns apelului și inițiativei directorului CNU Cornel Noană și care au crezut cu adevărat că „dar din dar se face Rai”.

De ziua ei, Anastasia pleacă în Thailanda

    Întâmplător sau nu, Anastasia a primit programare la Clinica din Thailanda chiar de ziua ei, pe 6 mai. Ea va pleca acolo însoțită de ambii părinți și va rămâne până pe 22 de mai, când speră cu toții că vor reveni acasă cu vești bune. „Anastasiei i se vor face trei implanturi cu celule stem, un tratament de susținere cu celule stem, apoi ore de kinetoterapie, acupunctură și multe altele. Tot ce dorim este să ne întoarcem cu vești bune și vă mulțumim tuturor pentru tot ce ați făcut pentru Anastasia. Fără donațiile dumneavoastră nu am fi putut niciodată ajunge la această clinică. Vă mulțumim din inimă!”, a spus Camelia, mama fetiței.
    Îți ținem pumnii, dulce Anastasia! Drum bun și să te întorci acasă sănătoasă!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?