Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Performanțele gemenilor Ariton îl fac pe profesorul Cornel Noană să râdă cu un ochi și să plângă cu celălalt


Unul dintre gemenii Ariton a fost inclus în lotul național de juniori al României, care va participa la Olimpiada balcanică de matematică. Sâmbătă, cei doi frați au susținut proba de baraj pentru includerea în lotul național de juniori. Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș, unul dintre gemeni face parte din lot. Este vorba de Adrian Ariton, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național Unirea (CNU) din Focșani, clasat al nouălea la nivel național, cu 30 de puncte. Fratele său, Alexandru, a ocupat poziția a 25-a. Potrivit directorului CNU, profesorul Cornel Noană, în mod normal, lotul de juniori ar fi trebuit să aibă 25 de componenți, nu 24, așa cum se arată pe site-ul ISJ Timiș. Dacă este o greșeală de dactilografiere, nu este exclus ca și Alexandru Ariton să fie inclus în lot. „Dacă tot suntem în plină desfășurare a olimpiadelor naționale, pot să anunț că Adrian Ariton a fost cooptat în lotul național de juniori al Romaniei la matematică…Ce nu pot să fac e să postez motivul pentru care din două loturi de câte 25 de elevi (seniori și juniori) a rezultat unul de 26 și unul de 24… P.S. Faptul că al 26-lea (admis în lotul de seniori) e de la Liceul internațional de la București și că al 25-lea (respins de la juniori) se numește Alexandru Ariton și e de la Unirea din Focșani e departe de a fi un motiv…”, este postarea pe pagina de Facebook a directorului Colegiului Unirea. Unul dintre comentariile la această postare aparține profesorului de informatică Emil Onea, de la Colegiul Unirea: „Pentru că liceul turcesc nu joacă cinstit la majoritatea concursurilor. Pentru că e business și nu educație….”
    În lotul național de seniori, Vrancea nu are niciun reprezentant.
     Reamintim că gemenii Adrian și Alexandru Ariton, elevi în clasa a VII-a la Colegiul Național Unirea (CNU) din Focșani, au primit medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică, ce s-a desfășurat vineri la Timișoara. Potrivit directorului CNU, Adrian Ariton s-a clasat pe locul I, iar fratele său, Alexandru, pe locul V. „Ambii au primit medalii de aur deoarece se acordă mai multe astfel de medalii. Adrian s-a clasat pe locul I și a obținut premiul I, iar Alexandru pe locul V, primind mențiune”, a precizat, vineri seara, profesorul Noană. Acesta a spus că și alți elevi de la Unirea au fost premiați la Olimpiada națională de matematică. Este vorba de Andra Mircea și Răzvan Matișan, ambii elevi în clasa a X-a, care au câștigat medaliile de bronz.
     De asemenea, un elev de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, a obținut mențiune și medalie de argint. Este vorba de Rareș Anton.
    Lista cu rezultatele la baraj AICI.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?