Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Drumuri blocate vineri din cauza viscolului; informare de vreme rece, brumă și îngheț la sol


Vântul foarte puternic a troienit zăpada la Vintileasca, în noaptea de joi spre vineri, în unele locuri troienele depășind chiar un metru. Intervenția utilajelor de la primărie pentru degajarea zăpezii de pe drumuri a fost îngreunată de viscolul care aducea neaua înapoi pe carosabil. 
Din cauza viscolului, vineri dimineață, o ambulanță și zece autovehicule au rămas blocate la Străoane, pe Drumul Național 2 L. Secția de Drumuri Naționale (SDN) Focșani a intervenit cu utilaje pentru deblocarea acestora, potrivit plt adj. Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea. Acesta a precizat că ambulanța și-a continuat apoi deplasarea spre Câmpuri cu un utilaj de la SDN în față, iar în jurul orei 10.30 a ajuns la pacient. 
De asemenea, DN 11 A Lespezi-Rădăcinești, drum aflat în nordul județului, la granița cu Bacăul, era blocat vineri dimineață. SDN a intervenit cu 2 lame o autofreză, un încărcător, intervenția fiind îngreunată de arborii căzuți pe carosabil, după cum a precizat reprezentantul ISU Vrancea.
În noaptea de joi spre vineri, și traficul feroviar a fost întrerupt, pe magistrala 500, între stațiile Pufești și Adjud. Conform Mediafax, locomotiva care remorca un tren a agățat cu pantograful un cablu care atârna de linia de contact. Din această cauză, opt trenuri au întârziat cu mai mult de 20 de ore.
Meteorologii au emis, vineri, o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsori și strat de zăpadă pentru 16 județe din nordul, estul și centrul țării, valabilă până la ora 14:00, și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol pentru toată țara, care expiră în această dimineață (sâmbătă). Conform ANM, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?