Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Șah: Grigore Mălureanu, campionul de seniori al Vrancei în 2017!


Campionatul Județean Individual de șah, care a avut loc în perioada 5-9 aprilie la Sala Polivalentă, a fost organizat în patru turnee: A, rezervat seniorilor și juniorilor peste 12 ani; B, rezervat juniorilor până în 12 ani; C, rezervat juniorilor până în 10 ani, și D, pentru copii până în 8 ani.
S-a jucat șah rapid, în sistem elvețian, 9 runde la seniori și 7 runde la celelalte categorii de vârstă.
Turneul seniorilor și juniorilor peste 12 ani a fost câștigat de Grigore Mălureanu, urmat de Dragoș-Cosmin Ion și Lucian-Vicențiu Marin.
Întrecerea juniorilor sub 12 ani a fost câștigată de Cristian-Eduard Șimon, urmat de Ștefan Dănilă și Mihnea-Iustin Baciu. 
La 10 ani campion al Vrancei este Alexandru-Ionuț Borza, pe locurile următoare clasându-se Valentin Corbu și Sebastian-Mihail Potlog, antrenorul lor, Mihai Strâmbu apreciind că această formulă de trei jucători va constitui și echipa ce va participa la Campionatul Național. 
La 8 ani, întrecerea a desemnat doi câștigători! La fete, campioană a devenit Elena Lupu, urmată de Elena Jinga și Ana-Maria Apostu, iar la băieți, Cristian-Gabriel Ungur, următorii clasați fiind Vlad Samoilă și Yahhis- Raphael Grecu.
S-au mai remarcat de la toate turneele în mod deosebit: Radu Tatu, Gheorghe Toader, Sebastian-Åžtefan Ciobanu, Alex-Åžtefan Zlata, Andrei-Dănuț Neagu și Luca Coroiu.
Anton Soare, autorul textului care a constituit suportul acestui articol, a apreciat că „dintre participanții de la toate turneele, au jucat bine, unii peste așteptări, alții la nivelul atins anterior, iar unii sub obiectivul propus: Ana-Maria Banciu, Alexandra-Ioana Banciu, Andrei Cucoaneș, Carmen-Nicola Ioniță, care nu a obținut un punctaj mare dar este de felicitat în calitate de mezină la turneul seniorilor cărora le-a dat o replică peste așteptări, George-Călin Ioniță, Marius Atanasiu, Ileana-Veronica Nițu, Alicia Popa, David-Mihai Andrei, David-Adrian Eșanu, Andrei Nicolau, Robert Banu, Matei Asaftei, Rareș-Alex Bogdan, Rareș-Gabriel Oancea. Chiar dacă nu au obținut locuri fruntașe, îi remarcăm și pe: Andrei-Ionuț Săvulescu, Alexandru Rusu, Eduard-Gabriel Grosu, Åžtefan Haimana-Munteanu, Andrei-Alexandru Bănică, Lucian-Valentin Chirilă, Dominic-Nicolas Vlad, Maria-Isabele Sima, Antonia Spiridonescu, Lucian Volanschi, Daris-Andrei Cocoiag și David-Gabriel Robu, majoritatea dintre aceștia pregătindu-se de mai puțin de un an, unii chiar doar de câteva luni. O remarcă aparte trebuie făcută pentru Filip-Andrei Toia, care se pregătește de foarte puțin timp. Dacă Ana-Maria Apostu este mezina la fete, Filip este nu doar mezinul întregii competiții, ci mezinul tuturor campionatelor județene de șah din Vrancea”!
Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Åžah Vrancea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, care a oferit medaliile și diplomele, al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007 și al Clubului Sportiv Olimp Åžah Focșani.
Buna desfășurare a competiției și arbitrajul au fost asigurate de Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu, Lucica Dulcescu, Anton Soare și Emilian-Paul Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?