Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Se asfaltează drumul județean DJ 204E, Petreşti-Mircești; podul peste Pârâul Şoimul a fost supus probei de rezistență


Lucrările de consolidare și reabilitare a podului peste Pârâul Åžoimul la Mircești au fost finalizate, iar marți acest obiectiv a fost supus probei de rezistență. Podul face parte din proiectul de reabilitare a drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești. De ieri, constructorul a început să toarne stratul de binder pe drumul mai sus menționat, pe sectorul ieșirea din Petrești-Mircești. De asemenea, în acest moment se execută lucrări de lărgire a drumului pe sectorul Petrești – Mircești.   „La sfârșitul anului trecut am turnat stratul de egalizare pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești din cadrul drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești, iar în acest moment circulația se desfășoară în condiții bune. Tot anul trecut s-a lucrat la consolidarea și reabilitarea podului de peste Pârâul Åžoimul la Mircești, lucrări care au fost finalizate zilele trecute. De asemenea, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor în această primăvară am demarat lucrările pe sectorul Petrești-Mircești, în zona localității Petrești unde se execută lucrări de lărgire a părții carosabile, dar și la refacerea fundației acestui drum. Începând de azi (miercuri-n.r.) am început să turnăm stratul de binder pe sectorul de drum Petrești-Mircești”, a precizat Mihai Munteanu, directorul general al companiei care realizează această investiție, Roman Impex SRL.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, la începutul acestei luni, ordinul de reluare a lucrărilor la proiectul de reabilitare a drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești.
    Vă reamintim că acest drum a intrat în 2016 într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Deja anul trecut au fost executate lucrări complexe, inclusiv de turnare a unui strat de asfalt pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești. Constructorul a turnat stratul de egalizare, situație care permite desfășurarea circulației în condiții bune. În cadrul proiectului au fost sau vor fi executate lucrări pregătitoare, lucrări de amenajare a sistemului rutier, amenajare acostament drum, șanțuri și rigole, lucrări de consolidare – bandă de încadrare, trotuare, spații verzi, podețe, poduri, lucrări conexe, siguranța circulației. Lățimea totală a părții carosabile va fi de 12 metri liniari, deci se va merge pe două benzi pe ambele sensuri. „Åži acest proiect face parte din amplul proiect de reabilitare a drumurilor județene pe care l-am demarat de mai mulți ani și aș vrea să precizez că din 2012 și până în prezent Consiliul Județean a investit aproape 80 de milioane de euro în rețeaua rutieră a drumurilor județene din județul Vrancea”, a precizat președintele Marian Oprișan.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?