Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Alimente pentru bătrânica Sanda Holban, din Mărăști, donate de elevi de la Colegiul Cuza


Un grup de elevi de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani s-au mobilizat și au strâns bani, din care au cumpărat alimente pentru Sanda Holban. Bătrânica locuiește în satul Mărăști, comuna Răcoasa, și la cei 73 de ani ai săi își câștigă banii de supraviețuire gătind pentru diverse persoane, în timp ce tot ce are ea de mâncare este ștevie cu mămăligă.
Acum doi ani i-a murit bărbatul. Tot pe atunci i-a luat foc casa. Și, pentru că puterile au lăsat-o din ce în ce mai mult, și bani are doar cât să nu moară de foame, Sanda Holban, în vârstă de 73 de ani, din satul Mărăști, nu a mai reușit să-și repare locuința, care în acest moment stă să se dărâme peste ea. Mai grav, biata septuagenară rămâne, pe zi ce trece, tot mai mult fără lumina ochilor, realitate care pentru ea constituie o reală catastrofă. Singurele lucruri pe care și le dorește această femeie sunt alimentele. Alimentele pe care nu reușește să și le cumpere din ajutorul social de 140 lei lunar.
Elevii din clasa a X-a F, de la Colegiul Cuza din Focșani, au citit povestea bunicuței în Monitorul de Vrancea și au decis că este important să dea și ei o mână de ajutor. Astfel, au strâns bani de la colegii lor din școală, iar cu banii colectați au cumpărat alimente de bază necesare traiului de zi cu zi pentru bunicuța noastră. Liceeni au venit vineri la sediul Monitorul de Vrancea cu sacoșele pline, alăturându-se astfel campaniei derulate împreună cu Comunitatea Off Road Vrancea, reprezentată de inimosul Marius Constantin. În acest demers de solidaritate umană s-au alăturat și Asociația Montană Carpați, Organizația Civică Vrancea, Meca Events, After School Club Focșani, și nu numai.
De menționat este faptul că au răspuns afirmativ acestui demers mult mai multe persoane, care au dorit să rămână anonime. Acestea au dăruit alimente, produse de igienă, dulciuri, rechizite, haine, încălțăminte, pentru toate persoanele despre ale căror probleme s-a scris în Monitorul de Vrancea, dar și pentru cele care vor fi prezentate în zilele următoare. „Acum, la bătrânețe, ar trebui să aibă o viață mai liniștită. Așa că ne-am mobilizat și am strâns niște bani și am cumpărat pentru ea alimente de bază. Este un gest firesc, este un gest de normalitate, de a-ți ajuta semenii în situații de acest fel. Nu este mare lucru, dar dacă ne mobilizăm cu toți, putem realiza lucruri care pentru unii dintre noi pot însemna foarte mult”, a spus Irina Chiriac, elevă în clasa a X-a F.
Povestea bunicuței din Mărăști o puteți citi accesând site-ul: http://bit.ly/2oh0JAO
 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?