Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : Discuții despre „Locul şi rolul familiei astăzi, în societate“ la Școala Vlahuță din Focșani


În preajma sărbătorilor Pascale, școlarii și cadrele didactice de la Școala Vlahuță Focșani au organizat întâlniri și activități specifice, ca o formă a pregătirii spirituale pentru sărbătoarea minunată a Învierii. În biblioteca școlii s-a organizat un atelier de lucru pentru încondeierea ouălor. Părintele profesor Bogdan George Sabin a explicat simbolistica acestei tradiții, iar bibliotecara Adriana Bran le-a vorbit copiilor despre tehnica vopsirii ouălor, insistând asupra importanței și a necesitații perpetuării obiceiurilor strămoșești, în semn de respect față de tot ceea ce înseamnă identitate românească.
Picturile sensibile, motivele tradiționale ornamentale, realizate de elevii clasei a VIII-a A, au fost răsplătite cu diplome pentru cele mai expresive creații. Seara, a avut loc o întâlnire cu părinții elevilor din clasele I-VIII, având ca temă de discuție „Locul și rolul familiei astăzi, în societate”. Nu întâmplător, a fost organizată dezbaterea în preajma acestei mari sărbători a Paștelui, deoarece se știe că familia este locul unde fiecare dintre noi se adună pentru a-și umple sufletul de bucurie, lumină, armonie, tihnă. Au luat cuvântul directorul școlii, profesor Valy Èšigănuș, consilierul școlar Gabriela Vida și profesor Mariana Fudulu, care au vorbit despre importanța colaborării dintre familie și școală în beneficiul elevului.
Copiii clasei a V-a C, îndrumați de profesor Liliana Foarfecă, și-au exprimat percepția noțiunii de familie și au considerat școala un al doilea cămin. În încheiere, în prelegerea sa, părintele protopop Eduard Daniel Bran a expus ideea că între cei doi parteneri – școală și familie – este esențială comunicarea, pentru a se obține nu numai reușita școlară, ci mai ales reușita umană. Acesta a felicitat conducerea școlii pentru inițiativă de a crea cadrul primitor al întâlnirii reprezentanților școlii cu părinții, în vederea cunoașterii reciproce și a acționării în echipă. Au mai participat: consilier educativ Elena Milea și profesorii Olimpia Danciu și Gina Nedelcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?