Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

EXCLUSIV! Noul comandant al Spitalului Militar vorbește despre carieră, colegi și pacienți


Colonelul Sorin Ivan va fi noul comandant al Spitalului Militar de Urgență „Sfântul Alexandru” Focșani, după ce la începutul acestei săptămâni a câștigat concursul pentru ocuparea postului. Direcția Medicală a Ministerului Apărării va întreprinde demersurile necesare către ministrul Apărării, în vederea  numirii sale în noua funcție. 1 mai este data probabilă a numirii, luând în considerare că pe data de 30 aprilie va expira împuternicirea colonelului medic Decebal Popescu.
    Colonelul Sorin Ivan lucrează de 16 ani la Spitalul Militar Focșani și-și va lua în primire noua funcție de comandant al unității cu un mare avantaj; acela de a cunoaște fiecare angajat în parte, el fiind de multă vreme ofițer-șef în cadrul Biroului Resurse Umane. „În acest moment nu pot decât să aduc mulțumiri comandanților pe care i-am avut și să mă bucur de experiența dumnealor, pe care mi-au împărtășit-o în această perioadă îndelungată în structura de conducere a spitalului. De 16 ani și ceva mă aflu aici. Îmi doresc să le port în continuare aceeași stimă, pentru că în instituție am putut observa, realist, condițiile și chiar performanțele, precum și câtă dedicație a fost din partea lor pentru această profesie deosebită, aspecte care din punctul meu de vedere aș vrea să aibă continuitate și pe mai departe, după numirea efectivă pe funcție, pe principii corecte, atât în relația dintre mine și colegi, cât și în relația cu pacienții. Voi căuta, acolo unde este necesar, să îmbunătățim condițiile pentru un un grad de mulțumire al pacienților. Cred că voi avea timp să-mi aplec atenția și asupra semnalelor care vin dinspre pacienți, feedback-ul corect al muncii întregului personal venind din partea pacienților.
    În mod special, apreciez modul corect, lipsit de convulsii, specifice uneori în organizarea și desfășurarea acestor tipuri de concursuri cu contracandidați, în care s-a desfășurat concursul pentru ocuparea postului de comandant. A fost un concurs corect, ofițerii care erau eligibili pentru această funcție au pus în balanță, cred eu, pasiunea pentru profesia pe care și-au ales-o și pe care o practică cu profesionalism în condițiile în care schimbările legislative ar fi putut aduce schimbări în ceea ce fac de o viață în domeniul medical.
    Sunt născut în Onești, în anul 1968 și m-am mutat în Mărășești în 1975. A fost dorința mea să urmez  școala militară. Am urmat studiile superioare în academie, cu toate cursurile necesare evoluției în carieră. Mi-am desfășurat activitatea între 1991 și 1993, după absolvirea studiilor, prin repartiție, într-o garnizoană din Medgidia ca tânăr locotenent. Din 1993 până la 1 ianuarie 2001 am fost în cadrul Unității Militare 01270 Focșani, iar de la data de 1 ianuarie 2001 am activat în cadrul Spitalului Militar Focșani, în cadrul Biroului Resurse Umane, ca ofițer-șef.
    Decizia de a participa la concurs a fost rezultantă a unei motivări creată, pe de o parte, de personalul spitalului, pe care sincer îl apreciez mult, având experiență de lucru în diferite entități organizaționale, iar pe de altă parte am considerat că este un moment oportun să mă implic mai mult, bazându-mă pe experiența acumulată alături de medici, de comandanți și de celelalte cadre din conducere, precum și pe faptul că în posturi cheie sunt oameni cu experiență care dau soliditate structurii în condițiile actuale și uneori cu multe incertitudini”
, ne-a declarat colonelul Sorin Ivan în exclusivitate.
    Acesta ne-a mai spus că intenționează să le rămână la fel de apropiat angajaților spitalului și va menține cu ei o relație deschisă, bazată pe comunicare.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?