Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Termen limită pentru înregistrarea la Fisc a hotelurilor și restaurantelor


Patronii care au hoteluri, restaurante sau baruri mai au două zile pentru înregistrarea la Fisc în vederea aplicării impozitului specific unor activități pentru anul 2017. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea arată că termenul limită este 31 martie și înregistrarea contribuabililor care vor aplica impozitul specific unor activități pentru anul 2017 se face prin completarea și depunerea formularului 010 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică”.
Noul impozit este reglementat de Legea 170 din 2016 privind impozitul specific unor activități și se aplică celor care desfășoară activități principale și/sau secundare în următoarele domenii, respectiv coduri CAEN: 5510 – „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – „Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – „Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – „Alte servicii de cazare”, 5610 – „Restaurante”, 5621 – „Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 629 – „Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – „Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.
„Sunt obligate la plata impozitului specific unor activități, denumit impozit specific, în conformitate cu prevederile prezentei legi, persoanele juridice române care la data de 31 decembrie a anului precedent au îndeplinit, cumulativ, următoarele condiții: a) aveau înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală sau secundară, una dintre activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute mai sus; b) nu se află în lichidare, potrivit legii. Impozitul specific anual corespunzător codurilor CAEN menționate se calculează conform formulelor stabilite în anexele nr. 1, 2, 3 la Legea 170/2016. Declararea și plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare. Suma de plată reprezintă o jumătate din impozitul specific anual, stabilit potrivit Legii 170/2016”, precizează reprezentanții AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?