Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Premieră pentru Vrancea! Mica olimpiadă de geografie – Terra s-a desfășurat la o școală din mediul rural


15 elevi vrânceni, din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, s-au calificat la etapa națională a Micii olimpiade de geografie – Terra, care a avut loc în data de 25 martie. Pentru prima dată în istoria județului Vrancea, olimpiada s-a desfășurat în mediul rural, mai exact la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță din Gugești.
Astfel, de la clasa a V-a, s-au calificat la etapa națională următorii elevi: David Alexandru Ieremici, Teodora Andreea Macovei, Călin Ioan Purice, toți trei de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Focșani, îndrumați de profesoara Cerasela Stănescu, Răzvan Năstăsache de la Școala nr. 3 Focșani, îndrumat de profesoara Mirela Chipăilă, și Valentina Pupăză, de la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești, îndrumat de profesorul Ovidiu Vasile.
De la clasa a VI-a, s-au calificat doi elevi de la Colegiul Național Unirea, îndrumați de profesorul Octavian Dragomir, respectiv Eduard Nicolae Drăgan și David Ștefan Preda, Andrei Teodor Săcrieru de la Școala Ștefan cel Mare Focșani, îndrumat de profesoara Cerasela Stănescu, eleva Mara Ștefania Carmen Agrigoroaiei, de la Școala Ion Basgan, îndrumată de profesoara Nicoleta Ion, și Giulia Fabiana Manolache de la Școala Gimnazială Movilița, îndrumată de profesorul Neculai Gherghinoiu.
De la clasa a VII-a, s-au calificat la faza națională frații Alexandru Constantin și Adrian Nicolae Ariton, de la Colegiul Național Unirea, îndrumați de profesorul Octavian Dragomir, Andrei Nedelcu de la Colegiul Național Cuza Focșani, îndrumat de profesoara Loredana Diac, Andreea Mădălina Pupăză, de la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești, îndrumat de profesorul Ovidiu Vasile, și Alexandru Mihail Pogan de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești, îndrumat de profesoara Amalia Rusu.
„La finalul săptămânii ce tocmai s-a încheiat s-a consumat cea de a cincea ediție a Concursului Național de Geografie Mica Olimpiadă de Geografie «Terra» concurs școlar adresat elevilor claselor V-VII…A fost o ediție a premierelor, au participat un număr record de elevi: 95 din 17 unități școlare din județ, gazda ediției a fost tot în premieră o unitate școlară din mediul rural Åžcoala Gimnazială «Alexandru Vlahuță» din localitatea Gugești, unitate de învățământ care a răspuns cu succes exigențelor unei asemenea provocări. Tot o premieră a fost și faptul că această ediție a fost susținută finaciar și de o sponsorizare realizată de către un susținător care dorește să rămână anonim, dar chiar și așa gestul este foarte de apreciat…așadar îi mulțumim.
Pentru că organizarea unei etape județene în mediul rural a presupus desigur și deplasarea unui important număr de elevi din municipiu și județ către Åžcoala Gimnazială «Alexandru Vlahuță» din Gugești, am apelat la sprijinul Primăriei Focșani, al domnului viceprimar Marius Iorga, căruia îi transmitem și pe această cale distinsele noastre mulțumiri. A dovedit și prin această implicare că «cei mai importanți sunt copii și pentru ei trebuie să rezolvăm» dacă este să îl cităm chiar pe domnia sa. Un cuvânt de mulțumire îl adresăm din partea elevilor participanți și al tutror celor implicați și  domnului ing. Ion Diaconu, director al Transport Public Focșani.
Dar să revenim la organizarea propriu-zisă îmi face o deosebită plăcere ca și pe această cale să le mulțumesc tuturor colegilor cadre didactice și în egală măsură personalului didactic auxiliar din compartimentele contabilitate, secretariat, administrație din Åžcoala Gimnazială «Alexandru Vlahuță» pentru că au răspuns atât de promt la o provocare oarecum inedită pentru o comunitate școlară rurală. Această reușită nu ar fi fost posibilă însă fără  contribuția deosebită a domnului director al Școlii Gimnaziale «Alexandru Vlahuță» din Gugești,  prof. Rică Zaharia, care cu o precizie mai mult decât matematică s-a implicat în organizarea logistică a acestui concurs, astfel încât totul s-a derulat ca după un veritabil ceas elvețian.
În calitate de inspector școlar, am asumat organizarea acestui concurs alături de o serie de alți colegi implicați în organizare: prof. Ion Nicoleta Åžcoala Gimnazială Ion Basgan Focșani, prof. Cristea Florin Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focșani, dar și de colegi implicați în etapa de evaluare  a lucrărilor scrise, etapă care s-a realizat cu maximă responsabilitate și obiectivitate, astfel că nici în acest an nu s-au înregistrat contestații.  Mulțumesc, de asemenea, tuturor colegilor care s-au implicat în pregătirea elevilor participanți și desigur lor, elevilor participanți care s-au străduit să obțină rezultate din cele mai bune.
La final am tras linie și putem spune că județul Vrancea va fi repzentat la etapa națională a acestei manifestări, care va avea loc în data de 20 mai 2017, de 15 elevi din opt unități școlare din județ: Colegiul Național Unirea (4), Åžcoala Gimnazială Åžtefan cel Mare Focșani (4), Åžcoala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești (2) și câte un elev de la Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani, Åžcoala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Åžcoala Gimnazială Movilița, Åžcoala Gimnazială Nr.3 Focșani și Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești, aceste din urmă două unități școlare având în premieră elevi calificați la etapa națională a acestei competiții…Tuturor le dorim spor în pregătire și mult succes la etapa națională”, a transmis inspectorul școlar de geografie Vasile Ovidiu Allen.

Listele cu toți elevii care au obținut premii și mențiuni AICI.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?