Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cercetătorii australieni pornesc în căutarea lupului marsupial, după ce un exemplar al acestei specii ar fi fost văzut în Queensland


Oamenii de știință australieni plănuiesc efectuarea unei cercetări pe teren, după ce martori oculari au indicat prezența lupului marsupial (Thylacinus cynocephalus), o specie demult dispărută, în statul australian Queensland (nord), relatează DPA.
O echipă de cercetători se va deplasa în Peninsula Cape York în următoarele luni, după o serie de descrieri detaliate și plauzibile făcute de un operator de turism local și de un pădurar, a indicat Sandra Abell, șefa echipei de cercetare de la Universitatea James Cook. „Relatările ne-au oferit motivul de a analiza orice posibilitate și avem relatări despre alte posibile apariții, dar nu este clar dacă în aceeași regiune”, a precizat ea marți pentru DPA, adăugând că studiul va avea probabil loc în sezonul uscat (mai-iunie).
Potrivit cercetătoarei, deși „nu este imposibil” ca lupul marsupial să fi supraviețuit în sălbăticie, imortalizarea sa pe cameră va fi incredibil de dificilă. Oamenii de știință vor amplasa în acest scop peste 50 de capcane dotate cu camere, prevăzute cu momeli, în zone care vor rămâne confidențiale. Lupul marsupial, cunoscut și sub denumirea de „tigru marsupial”, a dispărut din zona continentală a Australiei în urmă cu 2.000 de ani. Ultimul exemplar al acestei specii a murit în 1936 la grădina zoologică din Hobart, în insula Tasmania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?