Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Panciu


Ziua Mondială a Teatrului, ce a avut loc duminică, a fost un bun prilej pentru publicul păncean de a se reîntâlni cu Trupa de Teatru „Protha”, care a pus în scenă, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuție au făcut parte: Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Bianca Carabă, Georgiana Cociorbă, Valentina Mănăilă, Robert Grigoraș, Raluca Isac, Diana Apostu, Ella Tătaru, Alexandru Stan, Bogdan Alban, George Cristea, Ionuț Popa, Diana Dragnea și Ștefan Drăgan.
„Pentru fiecare dintre noi, Ziua Mondială a Teatrului reprezintă un prilej de sărbătoare, în care îi celebrăm pe cei care s-au dedicat acestei arte ce unește popoarele din întreaga lume, datorită limbajului său universal. Actorii sunt cei care dau viață unor personaje inspirate din realitatea cotidiană. Tocmai de aceea, consider că nu trebuie să privim teatrul doar ca pe o formă de cultură sau ca pe o sursă de divertisment. El înseamnă, înainte de orice, iubire, bucurie, tristețe – stări care ne caracterizează în diferite momente și etape ale existenței noastre!”
, se arată în mesajul transmis de primarul Iulian Nica, tinerilor actori de la „Protha”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.
Edilul șef din Panciu a precizat că va sprijini în continuare teatrul, dar și pe tinerii actori. „Mă bucur că, la nivel local, teatrul este reprezentat la cel mai înalt nivel, datorită vouă, datorită Trupei «Protha», cu performanțe care ne onorează și ne obligă în același timp! Sunt și voi fi mereu alături de voi, cu bucurie, mândrie, dar și cu înțelegere, deoarece știu câtă muncă și câte sacrificii adună fiecare rol! Åžtiți și voi că, de multe ori, adevăratul spectacol este în spatele scenei, în afara luminii reflectoarelor. Sunt zile și ore de renunțare la propriile plăceri, roluri și replici repetate, șlefuite până la perfecțiunea pe care noi v-o răsplătim cu aplauze! Prin voi și datorită vouă teatrul trăiește și are un viitor frumos! Vă urez un sincer la mulți ani, de Ziua Mondială a Teatrului! Să rămâneți la fel de frumoși, să iubiți teatrul și să descoperiți, în permanență, frumosul din voi, cu ajutorul teatrului și al mentorilor voștri! Să aveți parte de multe bucurii, satisfacții și aplauze pe marile scene pe care veți urca!”, se mai arată în mesajul transmis de primarul Iulian Nica tinerilor actori de la „Protha”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?