Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Consiliul Județean a stins litigiul privind exproprierea de utilitate publică la Gura Caliței


Consiliul Județean Vrancea a stins litigiul pe care îl avea cu o familie din satul Cocoșari, comuna Gura Caliței, și care viza exproprierea a 405 mp de teren necesar pentru reabilitarea drumului județean  DJ 204 P, pe raza comunei Gura Caliței. Inițial, deținătorul de drept al terenului vizat în acest caz, Florică Bratu, a refuzat oferta de despăgubire făcută de Consiliul Județean. În acest context, Consiliul Județean a aprobat prin Hotărârea nr.131/09.12.2014 declanșarea procedurii de expropriere a imobilului proprietate privată situat în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Lucrări de aducere la starea tehnică inițială (consolidare și refacere) a DJ 204 P pe sectorul afectat de alunecările de teren din perioada februarie 2013- aprilie 2013, cuprins între km 2+650- km 21+150″, tronson 3 , la km 18+180, sat Cocoșari, comuna Gura Caliței”. Cazul a ajuns în instanță. Prin încheierea de ședință din data 7 ianuarie 2017, Curtea de Apel Galați a acordat un termen în vederea stingerii litigiului pe cale amiabilă. Ulterior, Consiliul Județean Vrancea a alocat suma de aproape 10 mii de lei, sumă cu care urmașii lui Florică Bratu, care între timp a decedat, au fost de acord.  „Comisia de analiză a propunerilor formulate în vederea stingerii pe cale amiabilă a litigiului constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Vrancea nr.155/03.03.2017 prin Referatul nr. 3120/03.03.2017, a luat act de solicitările formulate de către succesorii proprietarului expropriat Bratu Florica și analizând documentele depuse și dispozițiile legale în materie a apreciat că poate fi acceptată suma minimă propusă de moștenitori în cuantum total de 9437 lei, incluzând suma deja consemnată în trezorerie pe numele moștenirii. Suma propusă a fost acceptată de moștenitori prin declarația autentică nr. 946/21.03.2017, în condițiile art. art. 19 alin.11 din Legea nr. 255/2010, moștenitorii solicitând virarea sumei până la termenul din 06.04.2017, acordat de instanța pentru finalizarea procedurilor administrative”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Vă reamintim că administrația județeană a solicitat la finele lui 2014 aprobarea declanșării procedurii de expropriere a unui imobil proprietatea lui Florică Bratu, din Gura Caliței, care refuza să își dea acordul pentru ca pe proprietatea sa să treacă drumul județean DJ 204P. Terenul este situat în coridorul de expropriere al lucrării de aducere la starea tehnică inițială (reabilitare și refacere) a DJ 204 P pe sectorul afectat de alunecările de teren din perioada februarie 2013- aprilie 2014. Decizia exproprierii a fost luată după ce Societatea Alma Consulting SRL Focșani a elaborat studiul de fezabilitate care va sta la baza reabilitării DJ 204 P și în care se arată că soluția tehnică finală de refacere a platformei drumului este de deviere a drumului județean DJ 204 P în punctul „la Poștă”, Tronson 3 pe proprietățile private adiacente, stabilindu-se astfel, oportunitatea inițierii declanșării procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică, precum și coridorul de expropriere.
    Drumul județean 204 P va fi reabilitat pe o lungime de aproximativ 19 kilometri, pe raza comunei Gura Caliței. Lucrările constau în consolidarea drumului în patru puncte unde a fost afectat de alunecările de teren, refacerea terasamentului drumului prin așternerea unui strat de balast, realizarea de lucrări de preluare a apelor pluviale, realizarea de șanțuri, poduri și podețe. De asemenea, vor fi executate lucrări de preluare a apelor scurse de pe versanți prin canale colectoare de nivel și vor fi realizate subtraversări la drumul județean pe unde apele pluviale vor ajunge în albia râului aflată în vecinătatea drumului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?