Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Fragmente rare ale artiștilor Prince, Bowie și Cohen vor apărea în format vinil


Fragmente rare ale regretaților artiști Prince, David Bowie și Leonard Cohen vor apărea luna viitoare în format vinil, cu ocazia ‘Record Store Day’, pentru a marca renașterea acestui disc, relatează AFP. Lansată în 2007 de industria discului aflată în dificultate și pentru sa stârni interesul fanilor pentru muzică, ‘Record Store Day’ a luat amploare în SUA și în străinătate, spre marea bucurie a colecționarilor de discuri vinil.
Aproximativ 350 de ediții limitate vor fi scoase la vânzare luna viitoare în cadrul zilei ‘Record Store Day’, care se sărbătorește pe 22 aprilie, au informat marți organizatorii. Printre acestea și un album omagiu original al lui Leonard Cohen, ‘Like a Drunk in a Midnight Choir’, care va permite strângerea de fonduri pentru cercetările împotriva cancerului. Prince va fi omagiat cu o reeditare a șase dintre piese din cele 33 de turnee ale artistului, printre care ‘Pop Life’, ‘Sign sau’ The Times’. Regretatul artist era la rândul său un colecționar avid de discuri și frecventa regulat magazinul de specialitate Electric Fetus din Minneapolis. Două albume ale lui David Bowie vor fi de asemenea scoase la vânzare, dintre care unul live din 1974, intitulat ‘Cracked Actor’. Și legendarul grup Pink Floyd a anunțat luni lansarea inedită a unei versiuni mai lungi cu 15 minute a albumului ‘Interstellar Overdrive’, înregistrat în 1966.
Vânzările de discuri în SUA și în mai multe țări europene au atins vânzări nemaivăzute din anii 1980, însă acest sector rămâne o nișă în sectorul industriei muzicale care asistă la o scădere a vânzărilor de CD și la o exploziei a fenomenului streaming (muzică online cu descărcare cu plată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?