Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii vrânceni, invitați să scrie cronici și reportaje sportive


Elevii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani sunt invitați să participe la Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”. Concursul va fi organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), tema specială pentru acest an fiind „Olimpism: sport, excelență, prietenie și pace”. Faza județeană a competiției se derulează până în luna mai, iar lucrările câștigătoare la nivel de județ trebuie expediate COSR până pe 16 iunie.
Potrivit regulamentului, la concurs pot participa elevi pe mai multe categorii de vârstă, respectiv 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani, la una dintre cele trei secțiuni: poezie, proză (ficțiune) și cronică/ reportaj sportiv. Fiecare participant trebuie să prezinte câte o singură lucrare, la una dintre secțiuni. „Concursul național de literatură și jurnalism sportiv intitulat «Un condei numit fair play» se regăsește în calendarul concursurilor școlare pentru anul 2016-2017. Lucrările care nu vor respecta condițiile regulamentare (inclusiv coordonatele tematice referitoare la valorile olimpice: excelență, prietenie, respect) și nu vor avea atașat talonul de participare, completat la toare rubricile, nu vor putea fi admise în concurs”, se arată într-o adresă trimisă Inspectoratului Școlar Județean Vrancea de AOR, semnată de Laura Badea.
Faza finală a competiției se va desfășura în luna octombrie. „Se vor acorda premii la fiecare secțiune, pe fiecare categorie de vârstă, astfel: un loc I; un loc II; un loc III și cinci mențiuni. Se acordă un premiu special, unui elev care a obținut performanțe sportive și este legitimat la un club sportiv școlar, indiferent de secțiunea și categoria de vârstă la care a participat. Cele mai valoroase lucrări premiate vor fi publicate pe pagina web a COSR, pagina de facebook a AOR și în Buletimul Informativ al Academiei Olimpice Române «Spirit olimpic»”, se mai arată în adresa AOR.
Adresa AOR AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?