Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Elevii Școlii „Nicolae Iorga“ din Focșani participă #CuDrag la Concursul „Fără ură, cu toleranţă”


Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” implementează, în perioada februarie – martie 2017, Proiectul educațional „ÎMPREUNÄ‚”, coordonat de prof. diriginte Galoiu Ecaterina, clasa a V-a B.
Proiectul educațional „ÎMPREUNÄ‚” participă la o competiție de proiecte adresată elevilor, desfășurată sub titulatura „Fără ură, cu toleranță”, lansată de Organizația Salvați Copiii România, în cadrul programelor educaționale Drepturile Copilului și Ora de Net, susținute de Ministerul Educației Naționale, pentru a combate fenomenul de bullying în grupurile de copii, indiferent de forma în care se produce. Concursul este derulat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet și se încadrează în mișcarea globală de combatere a discursului instigator la ură „No hate speech movement”. Concursul conține trei probe: O dezbatere în școală, pe tema „Fără ură, cu toleranță”, o acțiune publică pe tema „Fără ură, cu toleranță” și un clip video „Fără ură, cu toleranță”.
VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora.
„Toleranța și acceptarea celorlalți sunt lecții importante, care garantează, pe termen lung, integrarea socială și emoțională  a copilului. Comportamentele de agresivitate, respingere sau izolare, marginalizarea, hărțuirea din partea altor copii sunt frecvent trăite cu emoții de teamă, furie, frustrare, vinovăție sau rușine. Prin participarea la această campanie, Proiectul «IMPREUNĂ» continuă demersurile educaționale desfășurate în cadrul școlii contribuind în același timp la facilitarea procesului de învățare și dezvoltare personală și interpersonală. Cert e că toleranța înseamnă multă responsabilitate. Åži noi vom rămâne conectați #CuDrag la inițiativele care vor urma pentru că #Impreună putem trăi #FărăUră”, susține coordonatorul proiectului, prof. Galoiu Ecaterina.

Prof. Nițu Liliana, responsabil relația cu presa Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?