Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Elevi de la Colegiul Gh. Balș Adjud, la un stagiu de pregătire în Polonia


Mai mulți elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic Gh. Balș Adjud, profil Mecatronică și Automatizări, se află de două săptămâni în Polonia, în cadrul unei activități de mobilitate, parte a proiectului Erasmus+ „Cu un job bun în Europa viitoare!”. Elevii sunt însoțiți de două cadre didactice, respectiv Marian Mitrofan, responsabil cu diseminarea rezultatelor proiectului, și Cecilia Sava, responsabil cu formarea profesională. 
„COMUNICARE, CUNOAȘTERE, ÎNCREDERE – mobilitate pentru elevii Colegiului Tehnic «Gheorghe Balș», Adjud/Vrancea, în Polonia 18 elevi profil Mecatronică și Automatizări, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Balș, Adjud/Vrancea, se află de două săptămâni în Polonia, Wroclaw. Mobilitatea reprezintă fluxul cinci, (27.02.2017 – 17.03.2017), din cadrul proiectului ERASMUS+  «WITH A GOOD JOB INTO THE FUTURE EUROPE! (CU UN JOB BUN ÎN EUROPA VIITOARE!)» ai cărui beneficiari direcți sunt 72 de elevi și 5 profesori. Durata stagiului este de 21 zile activitate: 90 ore de instruire (6h/ zi) în conformitate cu Planurile de învățământ aprobate, pregătire culturală în WEEKEND, pregătire lingvistică. Organizația parteneră – Centrum Ksztalcenia Praktycznego din localitatea WROCLAW (POLONIA) este o Instituție publică fondată după model german. Profesorii care au însoțit elevii Colegiul Tehnic Gheorghe Balș sunt MITROFAN MARIAN – Responsabil cu diseminarea rezultatelor proiectului și SAVA CECILIA – Responsabil cu formarea profesională”, se arată într-un comunicat al unității de învățământ. 

„După perioada de pregătire, am observat o schimbare de atitudine și de mentalitate la toți elevii care au beneficiat de un stagiu European. Contactul cu o altă cultură a avut un impact pozitiv care nu poate trece neobservat. Elevii au dobândit competențe lingvistice și profesionale, noi experiențe de muncă, abilități cerute de angajatori”, a declarat profesoara Cecilia Sava.
La sfârșitul stagiului, elevii vor primi certificate de competențe,  recunoscute pe plan european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?