Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Handbal, Liga Națională: Oaspeții au contribuit consistent la spectacol! HC Dobrogea – CSM Focșani 2007 33-26 (16-10)


Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze, Rusu – Băluț – 4 goluri, Mocanu – 1, Cadăr, Èšuțu – 1, Gramatic, Rotaru – 2, Gheorghe, Rață – 2, Neață, Enache – 1, Eros – 5,  Miroiu – 6, Năstăsie – 4   
Pentru Dobrogea Sud au marcat Crnoglavac – 6, Toma – 6, Angelovski – 3, Rakevic – 4, Soare – 3, Moisă 3, Buricea – 2, Cutura – 2, Vujadinovic – 1, Rohozneanu – 1, Nistor – 1. 
A fost handbal spectacol la Constanța, sâmbătă, începând cu ora 16,00, în meciul dintre HC Dobrogea Sud și CSM Focșani 2007. Oaspeții au avut partea lor importantă de contribuție la frumusețea unei partide încheiate cu 59 de goluri! Multe, ca de sărbătoare! S-a terminat cu 33-26 pentru constănțeni, însă diferența de 7 goluri este prea mare față de raportul real de forțe din teren!
CSM Focșani 2007 a început partida în stil de mare echipă și în minutul 6,20 conducea cu 4-1, în consens cu evoluția jocului. Focșănenii se apăraseră exact și finalizaseră cu precizie chirurgicală! După ce a marcat golul de 5-4 pentru echipa sa, la un nou atac, Èšuțu a sărit pentru șut, un adversar s-a băgat sub el și interul oaspeților a căzut rău, s-a accidentat și nu se știe dacă va putea fi refăcut până la meciul cu Călărașiul, de miercuri. Arbitrii au fluierat fault în atac (?!), iar echipa Focșaniului a rămas fără un apărător de bază, în timp ce un altul, Marius Ragea, era accidentat din jocul de acasă, cu Suceava. Cu apărarea șubrezită serios, CSM Focșani 2007 a început să primească goluri mult mai ușor, iar eficiența atacului a scăzut după intrarea în poarta Dobrogei a lui Rudi Stănescu, cel care avea să apere ca în cele mai bune zile ale lui! Pe un astfel de fond, până la pauză constănțenii au luat un avans dse 6 goluri: 16-10!
Imediat după începerea reprizei a doua, Rață a redus din handicap, însă gazdele au înscris de cinci ori la rând profitând de indecizia defensivei focșănene, în special în zona ei centrală. S-a făcut 21-11, moment din care ambii antrenori au trimis în teren, cu preponderență, jucători mai puțin folosiți până atunci. Profesorul Viorel Ciubotaru a mizat în bună parte pe vechea gardă – Neață, Rotaru, Gramatic, Cadăr, Năstăsie, Mocanu, alături de Eros, Rață, Miroiu și Tevzadze și diferența de goluri a scăzut până la șapte în final. Se poate spune că repriza a doua a fost, practic, egală!
La declarațiile de presă se după meci, antrenorul Focșaniului a invocat, subtil, subiectivitatea arbitrajului: „Au fost erori foarte multe care nu au depins de noi. A fost un handbal bun, competitiv, am comis și câteva erori în apărare, dar diferența de scor e prea mare! Noi am venit să ne batem și să scoatem puncte, să jucăm handbal. Rămâne să ne gestionăm foarte bine capătul de sezon regulat care a mai rămas și să adunăm în play-off puncte pentru a evita barajul!”
Rudi Stănescu, pereședintele grupării constanțene, a apreciat că echipa Focșaniului este tânără, ambițioasă, cu o calitate peste locul pe care-l ocupă în clasament. De aici, de la Focșani, îi spunem că formația focșăneană este pe locul 11 în clasament și pentru că în ce o privește au fost prea multe erori ce nu au depins de ea, ca să-l parafrazez pe profesorul Viorel Ciubotaru, care a fost atenționat la Constanța cu cartonaș galben pentru că a reacționat la o asemenea eroare, comisă de arbitri!
Miercuri, 15 matie, de la ora 18.30, CSM Focșani va juca în Sala Polivalentă cu Dunărea Călărași, o partidă ce va avea aceeași importanță pe care a avut-o cea cu CSU Suceava.                      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?