Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Curs de formare continuă pentru psihologi


Psihologii și studenții la psihologie se pot înscrie la cursul de formare continuă „Evaluarea și interventia psihologică clinică la adult”, organizat de Institutul SPER, în data de 18 martie 2017. Psihologilor participanți li se vor acorda 10 credite, în timp ce studenții primesc certificate de participare pentru orele parcurse, cu posibilitatea recunoașterii ulterioare a acestor ore pentru continuarea formării în consiliere și psihoterapie experiențială în vederea obținerii dreptului de liberă practică (după licențiere). Costul cursului este de 250 de lei, iar actele necesare pentru înscriere sunt: CV; diploma de licență în psihologie/ adeverință/ atestat liberă practică (după caz), în copii xerox; carte de identitate, în copie xerox. Înscrierile se fac prin email, la adresa: ligianapetre@me.com
Potrivit informațiilor transmise prin intermediul unui comunicat de presă, tematica cursului este: elemente fundamentale de psihopatologia adultului; competentele psihologului clinician în practica clinică; model de raport de evaluare psihologică clinică, conform normelor CPR; tehnici specifice metodei clinice. Ghiduri de observație, anamneza și consultație psihologică clinică; instrumente esențiale în evaluarea psihologică clinică a nivelului cognitiv, aptitudinal, a comportamentului, personalității și afectivității, relevante pentru stabilirea stării de sănătate psihică a adultului: teste psihometrice, scale clinice, teste proiective – prezentarea instrumentelor, exersarea abilităților de administrare adecvată, de scorare a testelor și interpretare a rezultatelor, aplicații clinice, studii de caz.

Alte teme sunt: intervenția psihologică clinică: specific, obiective, etapele procesului de interventie psihologică, aplicații clinice, studii de caz; de la „capcanele” practicii psihologice clinice la „provocări” și „oportunități” pentru dezvoltarea prezentei și relației psihologice adecvate. „Workshop-ul va avea un caracter interactiv focusat în mod particular pe abilitarea competențelor psihologice specifice practicii clinice, atât prin achiziționarea «bagajului» esențial de cunoștințe teoretice, cât și prin facilitarea familiarizării fiecărui participant cu metoda și instrumentele psihologice clinice, activarea și antrenarea competentelor practice”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției naostre.
Formator în cadrul acestui curs va fi lector dr. Ligiana Petre, psihoterapeut, psiholog clinician principal, formator – supervizor psihologie clinică/ consiliere și psihoterapie experiențială.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?