Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Sărbătoarea șahului la Cupa Vranșah!



Cupa Vranșah, ajunsă la ediția a 12-a, a fost din nou o sărbătoare a șahului la Sala Polivalentă acolo unde se pregătesc pentru sportul minții copiii Focșaniului, de la cele mai mici vârste. Competiția, care a avut loc sâmbătă, 25 februarie și duminică, 26 februarie, a fost organizată în două turnee: A, de șah clasic, în cinci runde, pentru copii de până la 8 ani și B, de șah rapid, pentru copii și juniori până în 14 ani.
În turneul A, la egalitate de puncte în fruntea clasamentului s-au aflat la final Vlad Samoilă, Elena Lupu, David-Adrian Eșanu și Matiaș-Ioan Negoiță. S-a mai remarcat Andrei Nicolau, „copil de grădiniță, care la 6 ani și patru luni aplică notația șahistă mai bine decât foarte mulți copii de clasă pregătitoare sau decât unii copii din clasa întîi și Andrei-Dănuț Neagu, care a început de puține luni pregătirea la șah, dar joacă le nivelul unora care se pregătesc de un an sau mai mult. Îmbucurătoare este revenirea fiului risipitor Matias-Ioan Negoiță, după o absență de 5 luni. Există și regretul că la Turneul A au lipsit mulți copii buni. Din diferite motive, majoritatea justificate, au lipsit, printre alții, Luca Coroiu, campionul județean de anul trecut de la U 6 ani, David Andrei, vicecampionul județean de anul trecut de la U 6 ani, Elena Jinga, fetița cu cel mai bun palmares dintre șahistele U 8 ani, Teodor Ion care manifesta în ultimul timp o formă bună și mai ales Cristian-Gabriel Ungur, proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul Național de șah pentru copii, juniori și tineret de la Băile Felix”, a apreciat Anton Soare, unul dintre cei mai buni cunoscători ai fenomenului șahist vrâncean de la acest nivel.
În turneul B pe primul loc s-a clasat Sebastian-Ștefan Ciobanu, urmat de Ștefan Dănilă, Mihnea-Iustin Baciu, Alexandru-Ionuț Borza, Cristian-Eduard Șimon și Valentin Corbu. Într-un clasament al categoriei de vârstă sub 8 ani cei mai buni au fost Elena Lupu, Andrei-Dănuț Neagu, Vlad Samoilă, Matias-Ioan Negoiță și Andrei Nicolau, la U 10 ani primii au fost Alexandru-Ionuț Borza, Valentin Corbu, Sebastian-Mihail Potlog, Alicia Popa și Alex-Ștefan Zlata, la U 12 ani cei mai buni au fost Sebastian-Ștefan Ciobanu, Ștefan Dănilă, Mihnea-Iustin Baciu, Cristian-Eduard Șimon și Marius Atanasiu, la U 14 ani primii clasați au fost George-Ionel Bitere, Ștefan Gherghel și Matei Gătej.
La fete, în clasamentul general al turneului B, ordinea a început cu Elena Lupu și a continuat cu Alicia Popa, Ileana-Veronica Nițu și Ioana-Daria Colev.
Surpriza plăcută a participanților la Cupa Vranșah a fost prezența, lângă ei, a lui Cătălin-Lucian Pătrașcu, campionatul României la șah clasic U 18 în 2016 și 20017! 
Competiția a fost organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea (care a oferit premii în cupe, medalii și diplome), Asociația Județeană de Șah Vrancea, CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah Focșani. Buna desfășurare a competiției, abitrajul și baza materială au fost asigurate de Lucica Dulcescu, Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu, Emilian-Paul Ioniță și Anton Soare.
Următorul concurs important de șah, la care vor participa și seniori, este Campionatul Județean de șah în perioada 7-9 aprilie 2017.
    (Articolul a fost elaborat având ca suport un text trimis de Anton Soare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?