Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO : Sediul Primăriei Spulber a ars în noaptea de luni spre marți


Sediul Primăriei Spulber a luat foc în noaptea de luni spre marți, cel mai probabil din cauza unor scântei de la coșul de fum al centralei termice. Incendiul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 3.00 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat patru autospeciale. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de patru ore.  „În ziua de 28 februarie a.c. în jurul orei 4.00 am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit la acoperișul Primăriei Spulber. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Vidra cu trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și una de la Obștea Nereju. În urma incendiului au ars acoperișul clădirii pe circa 270 mp și planșeul de la etaj. S-au degradat bunuri și documente din șase birouri de la etaj. Cauza incendiului a fost lipsa sitei parascântei la un coș de fum”, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru purtător de cuvânt la ISU Vrancea.
    Popmpierii au fost ajutați și de localnici care, cu mic cu mare, au sărit să ajute la limitarea dezastrului. „M-am trezit din cauza zgomotului și a strigătelor, am ieșit afară și am văzut că ardea primăria, vîlvătaia de foc era mai mare decât o casă și zona era luminată ca ziua. Am luat lopeți, găleți și am sărit să ajut, să limităm focul și dezastrul. Alături de mine s-au aflat foarte mulți oameni din sat dar ceea ce e cel mai important este că pompierii au venit foarte repede și au acționat cu rapiditate, iar dimineață focul a fost stins. Bine că nu a bătut vântul că era jale, puteau arde și cîteva case din vecinătate”, ne-a spus un locuitor din Spulber, care are casa în vecinătatea primăriei.
    Alți martori ai incendiului spun că la început pe tot acoperișul s-a degajat un fum gros, iar după ceva timp a apărut o flacără mică ce în cîteva minute a cuprins tot acoperișul. Primarul comunei Spulber, Vasile Rusu, a declarat că a fost anunțat de incendiu în jurul orei 3 dimineața. „În jurul orei 3 dimineața am fost sunat de paznicul primăriei care m-a anunțat că a luat foc primăria de la coșul de la centrală. Cel mai probabil focul a plecat de la o scânteie de la coșul centralei. Coșul de fum a fost verificat și în toamna trecută, dar și în urmă cu o lună de zile, iar întreaga clădire are autorizație de la ISU. Practic, e posibil ca o scânteie să fi ieșit pe coșul de fum și să fi căzut pe luminator unde avem policarbonat care ia foc imediat”, a precizat primarul Vasile Rusu.

Sediul Primăriei Spulber a fost construit în anii 2006-2007

    Sediul în care a funcționat primăria Spulber a fost construit în anii 2006-2007 și a fost inaugurat în anul 2008. Imobilul a costat atunci aproximativ 9 miliarde de lei vechi. În imobil se aflau 12 încăperi în care își desfășurau activitatea funcționarii primăriei Spulber și în care se afla și arhiva. Din fericire, atât arhiva cât și documentele de stare civilă și registrele agricole au fost salvate din calea focului. „Din fericire nu a ars arhiva, practic a ars numai etajul, dar și de aici majoritatea documentelor au fost salvate. La etaj se aflau șase birouri care au fost distruse în întregime. De asemenea, am reușit să salvăm tot ce înseamnă documente de stare civilă sau registre agricole. Am avut mare noroc că nu a bătut vântul deoarece pagubele ar fi fost mult mai mari, nici nu vreau să mă gândesc cât de mari”, a susținut primarul Vasile Rusu. Edilul șef din Spulber a spus că în perioada imediat următoare vrea să demareze refacerea imobilului, care are avantajul că este construit cu zidărie de beton și nu au fost distruși pereții sau fundația. Până când vor fi finalizate lucrările, activitatea primăriei va fi mutată în Căminul Cultural, care se află în imediata vecinătate a Primăriei Spulber. „Vom  demara rapid lucrările și cu ajutorul oamenilor din localitate, cu fonduri de la primărie și sper cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, să reușim să refacem repede acest imobil. Sper ca în această vară să revenim cu activitatea în sediul afectat acum de incendiu”, a mai spus primarul comunei Spulber, Vasile Rusu. Primarul spune că la prima vedere pagubele sunt de peste 300 de mii de lei.

În 2012 a ars sediul Primăriei Negrilești

    Reamintim că în dimineața zilei de 10 februarie 2012, a ars și sediul Primăriei Negrilești. Atunci, mașinile de pompieri nu au putut ajunge la locul intervenției pe DN2 D, drumul fiind închis circulației ca urmare a zăpezilor abundente. Angajații și locuitorii comunei nu au putut salva niciun document, flăcările mistuind arhiva cu documente de stare civilă și cele agricole. Noul sediu al Primăriei Negrilești este construit cu finanțare din Programul Național de Dezvoltare Locală.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?