Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Rugby tag – LPS Focșani, Școala Generală Bordești și Școala Generală Slobozia Bradului, campioanele Vrancei!


Etapa județeană la rugby tag a adus sâmbătă, 25 februarie, în Sala LPS, spectacol de culoare, frumoasă dispută sportivă și competiție urmărită cu mare interes de cei prezenți – spectatori sau competitori. Echipe de liceu, gimnaziu și ciclu primar s-au întrecut în etapa județeană a ONSȘ și Olimpiada Gimnaziilor pentru a câștiga dreptul să reprezinte Vrancea în etapa națională.
În întrecerea liceenilor s-au impus, așa cum era de așteptat, formația gazdă, alcătuită din rugbiști ai claselor de specialitate ale LPS Focșani, pregătiți de profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu, urmată de formația Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, profesor antrenor -Ionel Ambrozie.
Prima clasată la ciclul gimnazial a fost echipa Școlii Gimnaziale „Învățător Gheorghe Asanache” din Bordești, profesor antrenor – Aurel Șelaru, pe locul al doilea, formația Școlii Gimnaziale „Ion Diaconu” din Tulnici, profesor antrenor – Mihaela Èšicoi, pe locul al treilea, echipa Școlii Gimnaziale Vîrteșcoiu, profesor antrenor – Laurențiu Bosnea iar pe poziția a patra, formația Școlii Generale Coroteni, Slobozia Bradului, profesor antrenor – Liliana Toader. 
„Am muncit destul de mult pentru această victorie a noastră. Le mulțumesc părinților care ne sunt mereu aproape, chiar am avut o galerie însemnată la Focșani, celor doi sponsori profesoara Daniela Burducea și Anicuța Rotaru, din partea Consiliului Local de Dezvoltare, dar și primarului localității și tuturor consilierilor locali din Bordești, care ne sprijină tot timpul. Am avut încredere în elevii mei, știam că vor reuși deoarece sau antrenat cu seriozitate, de cele mai multe ori pe zăpadă afară, dorindu-și cu mare ardoare acest premiu. Noi am câștigat și locul I la fotbal fete pe județ și am demonstrat în felul acesta că localitatea Bordești are valoare, are tradiție și cu toți trebuie să ne ocupăm de valorile care ne definesc”, a spus profesorul Aurel Åželaru, de la Bordești, echipa care a fost pe primul loc la gimnazii.     
Cel mai așteptat meci a fost a școlarilor din clasele primare unde s-au întâlnit reprezentativele Åžcolii Gimnaziale „Învățător Gheorghe Asănache” din Bordești și Åžcoala Coroteni, Slobozia Bradului. Spectatorii prezenți în sală, dar și elevii de la echipele de gimnaziu și liceu i-au încurajat și aplaudat pe cei mici care au concurat pentru prima oară la acest nivel. Chiar dacă au avut mișcări stângace și nu au reușit să joace un meci așa cum au făcut-o colegii lor mai mari, au reușit să țină cu sufletul la gură întreaga audiență, care s-a bucurat că jocul de rugby prinde și la elevii de clasele primare. Au câștigat elevii Școlii Coroteni!

Caseta tehnică:

Licee
Clasament: 1 – LPS Focșani; 2-Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani.

Ciclul gimnazial
Rezultate
Școala Gimnazială Vîrteșcoiu – Școala Generală „Ion Diaconu” Tulnici 0-15
Școala Gimnazială Bordești – Școala Generală Coroteni, Slobozia Bradului 30-5
Școala Gimnazială Vîrteșcoiu – Școala Generală Coroteni, Slobozia Bradului 10-5
Școala Gimnazială Bordești – Școala Gimnazială „Ion Diaconu Tulnici” 25-10
Școala Gimnazială Vîrteșcoiu – Școala Gimnazială Bordești 0-35
Școala Generală Coroteni, Slobozia Bradului – Școala Gimnazială „Ion Diaconu” Tulnici 0-25
Clasament: 1 – Școala Gimnazială Bordești; 2- Școala Gimnazială „Ion Diaconu” Tulnici; 3 – Școala Gimnazială Vîrteșcoiu; 4 – Școala Generală Coroteni, Slobozia Bradului.

Ciclul primar:
Clasament: 1 – Școala Generală Coroteni, Slobozia Bradului; 2 – Școala Gimnazială Bordești.

Evenimentul sportiv de sâmbătă, 25 februarie, din Sala LPS Focșani a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, prin inspectorul Vica Mincă, alături de profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu de la LPS. Federația Română de Rugby a fost reprezentată de Marius Secuianu, director regional de dezvoltare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?