Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Primăria Adjud va construi încă un padoc pentru câinii fără stăpân


Primăria Adjud va construi încă un padoc pentru câinii fără stăpân aflați pe străzile municipiului. Consiliul Local Adjud a aprobat, ieri, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind inițierea procedurii de achiziție a unui teren de pe raza municipiului Adjud în vederea amenajării padocului pentru câini comunitari. În acest sens a fost constituită o comisie de identificare și achiziție a suprafeței de teren pe care va fi construit padocul.
    În acest moment, pe raza municipiului Adjud se află două padocuri pe care municipalitatea le-a închiriat și în care se află aproximativ 550 de câini.
Primarul Constantin Armencea a declarat că problema câinilor fără stăpâni este una fără rezolvare atâta vreme cât aceștia sunt aduși din alte localități. „Conform estimărilor noastre, în acest moment în Adjud se află pe străzi aproximativ 200 de câini fără stăpân. De reținut că aceștia sunt aduși din alte localități și lăsați pe străzile orașului.  Aceștia reprezintă un mare pericol pentru populație în special pentru copii dar și o problemă pentru administrația locală care nu are fonduri pentru a lua câinii de pe stradă și pentru a-i steriliza și a le asigura adăpost și hrană”, a precizat primarul Constantin Armencea. Acesta a adăugat că dacă nu ar fi oameni cu suflet, iubitori de animale, nu ar putea asigura hrana necesară acestor câini. „Municipalitatea nu are banii necesari pentru a asigura hrana necesară câinilor aflați în cele două padocuri. Avem un mare sprijin din partea iubitorilor de animale care ne asigură cea mai mare parte a hranei”, a mai precizat primarul Constantin Armencea.

+

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?