Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Baschet, U 14: Evoluție încântătoare a focșănenilor în al doilea turneu semifinal!


Lotul CSM 2007 LPS Focșani folosit în turneu: Bogdan Clipa, Denis Miron, Valeriu Dima, Octavian Cioruță, Dragoș Cristea, David Antonescu, Eric Stanciu, Vlad Mircea,  Alexandru Duță, George Andrieș, Rareș Cristea, Alexandru Bratosin, Andrei Brumaru. În lot mai este un jucător „de viitor”, cum l-a numit profesorul Petruț Mihai. Este vorba despre Sebastian Banilievici, venit de la Rădăuți, dar care nu are drept de joc până la finalul etapei semifinale a campionatului.
Antrenori, profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor.
CSM 2007 LPS Focșani, formația pregătită de profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor a încheiat al doilea turneu semifinal al Campionatului Național U 14, pe care l-a și organizat, cu trei victorii spectaculoase și o înfrângere, la mare luptă. Este cam ceea ce anticipau și antrenorii talentaților puști ai Focșaniului, dar și reflectarea poziției reale în care se află echipa în acest moment în baschetul din  România – seria I.
CSM 2007 LPS Focșani mai poate crește în acest campionat pentru că are, în mod evident, un potențial mare în acest sens. Mai sunt două turnee în care vor avea loc retururile jocurilor de până acum, și așa cum au arătat în Sala Polivalentă, foarte tinerii baschetbaliști ai Focșaniului se pot bate la victorie cu oricare dintre formațiile din grupă. Indiferent ce se va întâmpla până la finalul fazei semifinale a campionatului, Denis Miron și colegii lui au arătat că alcătuiesc o echipă tehnică, foarte frumoasă, care joacă spectaculos, se apără bine și atacă rapid și inventiv! Că antrenorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor au lucrat cu mână sigură talentele care le-au intrat în curtea clubului! Și că profesorii știu foarte bine de ce au apreciat că în actuala ediție de campionat vor încerca să scoată cât pot de mult, ca rezultat, dar că atunci când jucătorii vor fi la nivelul U 16, vor fi în turneul final!

Cum au jucat focșănenii:
Vineri, 17 februarie, de la ora 20.00, CSM 2007 LPS Focșani a întâlnit buna cunoștință din grupa de calificare LPS CSS Tîrgoviște pe care atunci o întrecuse la limită și în deplasare și acasă. De această dată, focșănenii s-au impus la mare diferență: 71-48 (23-14, 28-11, 14-12, 6-11). Primele două sferturi, cele în care echipele joacă, fiecare, cu altă formulă, le-au adus gazdelor un avantaj care a fost bine conservat în următoarele două, în care antrenorii au libertarea de a alcătui garniturile de joc din întreg lotul.
Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 11.00, CSM 2007 LPS Focșani a jucat cu CS SCM Timișoara. Istoria din meciul cu Tîrgoviște s-a reparat ca trasă la indigo: scor 74-48 (27-16, 19-3, 14-18, 14-11).
Sâmbătă seara, echipa Focșaniului a întâlnit de la ora 19.00, lidera de după primul turneu, LPS Oradea, pepinieră a formației de Ligă Națională CSM CSU Oradea. Oaspeții cu un lot cu jucători cu talie – și chiar gabarit – superioare i-au supus pe focșăneni unui test foarte sever. Și au primit un  răspuns de foarte bună calitate! La pauza mare conduceau focșănenii după 16-9 și 14-15. Sfertul al treilea a găsit o echipă a Focșaniului surprinsă de forța orădenilor și până ca elevii profesorilor Mihai și Petrișor să-și regleze mecanismul de joc scorul a ajuns la 47-36 pentru oaspeți după un complet dezechilibrat 23-6! În ultimul sfert, de mare spectaculozitate și dramatism, CSM 2007 LPS Focșani s-a apropiat la 3 puncte, a ratat atacul, și meciul s-a încheiat cu 61-54 pentru LPS Oradea. Dacă le-ar fi intrat măcar jumătate dintre mingile trimise spre coșul advers, în urma unor acțiuni de toată frumusețea, focșănenii ar fi câștigat pe merit un meci pe  care cei ce l-au văzut îl vor ține minte multă vreme!             
Duminică, de la ora 13.00 CSM 2007 LPS Focșani a întâlnit o altă echipă valoroasă,  ACS Lucky Dragons Tîrgu Mureș. Partida a început cu o dominare ușoară a oaspeților care au câștigat primele două sferturi la capătul cărora aveau un avans de 7 puncte. Ceea ce a urmat a depășit și cele mai optimiste așteptări ale gazdelor! Cu Denis Miron și Alexandru Duță în zi de grație și cu ceilalți jucători foarte determinați și aproape de același nivel, echipa Focșanului a avut un final de joc impresionant! S-a impus la diferența de 10, respectiv 11 puncte în ultimele două sferturi și au câștigat jocul cu 80-66 (16-18, 14-19, 28-18, 22-11)!
A fost cea mai bună prestație din turneu a elevilor antrenorilor profesorilor Petruț Mihai și Mircea Petrișor. Echipa a crescut ca exprimare în joc de la o partidă la alta și anunță vremuri frumoase pentru ea și cei care îi sunt alături!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?