Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Un vrâncean ar putea fi propus ministru al Justiției (surse)


Rectorul Universității „Al.I.Cuza din Iași”, prof. univ.dr. Tudorel Toader, ar putea fi propus pentru funcția de ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, au declarat pentru AGERPRES surse din anturajul acestuia. Potrivit acelorași surse, Tudorel Toader ar putea veni miercuri la București pentru a discuta despre propunerea primită din partea premierului Sorin Grindeanu.
Tudorel Toader a fost timp de 10 ani judecător al Curții Constituționale din România până în 11 februarie 2016 când a fost ales prin vot rector al Universității „Al. I. Cuza”. Din 2003 Tudorel Toader este profesor al Universității la Facultatea de Drept unde din 2004 până la preluarea mandatului de rector a fost decan.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că a avut discuții cu mai multe persoane politice și apolitice, printre care Dana Gârbovan, președintele UNJR, cu privire la nominalizarea unui candidat pentru portofoliul Justiției, urmând ca dialogul pe această temă să continue și marți, pentru ca miercuri să prezinte varianta sa de ministru.
N.R.
 Tudorel Toader a fost avocat în Baroul Iași în perioada 1991 – septembrie 2006, fiind suspendat pe durata mandatului de judecător constituțional. În perioada septembrie 1986 – octombrie 1990 a fost procuror la Procuratura Locală Panciu, județul Vrancea.  Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul UAIC și al Liceului Unirea din Focșani.
 S-a născut la data de 25 martie 1960 în comuna Vulturu, județul Vrancea.
 Prof. univ. dr. Tudorel Toader participă în mod constant la manifestările dedicate zilelor comunei sale natale, dar și la alte evenimente din Vrancea, cum ar fi cele dedicate zilei de 24 Ianuarie.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?