Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

DSP a găsit nereguli la Ortopedie și Obstetrică-Ginecologie. Managerul Mîndrilă: De 45 de ani, de când există spitalul ăsta, nimeni n-a făcut nimic


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a primit un control din partea inspectorilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea la finele săptămânii trecute, în urma unei sesizări primite din partea Ministerului Sănătății. Conform inspectorilor DSP, în urma controlului desfășurat în secțiile Ortopedie, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie s-a constatat că există unele nereguli, au fost date sancțiuni contravenționale, iar conducerea unității spitalicești a primit un termen de conformare pentru remedierea neregulilor. „În urma unei sesizări primite din partea Ministerului Sănătății, la sfârșitul săptămânii trecute, în secțiile Ortopedie, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a efectuat un control. În urma controlului, inspectorii DSP au constatat că Pediatria este în regulă, iar în secțiile Ortopedie și Obstetrică-Ginecologie au fost găsite câteva nereguli. Pentru aceste nereguli, s-a dat termen de remediere o lună de zile. De asemenea, au mai fost date sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei și avertisment pentru managerul unității”, ne-a precizat inspector superior al DSP,  dr.  Vasile Costin.
    Interesant este că DSP nu consideră necesar să comunice vrâncenilor rezultatul unor astfel de controale. Instituția nu are purtător de cuvânt, iar ieri, când l-am contactat pe directorul Cătălin Graur în legătură cu acest subiect, ne-a spus că medicul Costin ne poate spune mai multe. Medicul Vasile Costin ne-a spus, la rândul său, că nu are nicio obligație să dea publicității aceste date și că abia săptămâna viitoare și-ar putea face timp pentru asta. Toate acestea în condițiile în care vorbim totuși despre o instituție de stat, care se ocupă de SÄ‚NÄ‚TATEA PUBLICÄ‚ și care, deci, ar trebuie să facă PUBLICE date care îi interesează pe vrânceni.

Două asistente și o infirmieră, sancționate

    Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Constantin Mândrilă, ne-a spus că a fost vorba despre un control tematic, pe care DSP-ul îl efectuează lunar și că cele două secții, unde au fost găsite nereguli, se aflau oricum în proces de renovare. El mai spune și că trei angajate ale spitalului, două asistente și o infirmieră, au primit sancțiuni pentru neîndeplinirea unor atribuții de serviciu. „Este vorba despre un control tematic, pe care DSP-ul îl face periodic, iar acolo unde constată că sunt abateri, fie din partea personalului, fie din partea conducerii, sunt date termene de conformare sau amenzi. În urma controlului tematic efectuat de DSP, s-au constatat anumite disfuncționalități la nivelul secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Ortopedie. Avem un plan de conformare până la începutul lunii martie, timp în care vom acționa pentru remedierea tuturor disfuncționalităților constatate. Vom igieniza spațiile respective și vom finaliza igienizarea întregului spațiu al secției de Ortopedie.
    Au fost amendate două asistente și o infirmieră. Mie, ca și conducere, pentru a putea să aduc la îndeplinire anumite condiții în anumite saloane și secții, mi-a fost dat un plan de conformare, ceea ce înseamnă  că într-un anumit timp trebuie să remediez anumite lucruri. Ortopedia se află în proces de renovare de ceva timp și n-am reușit s-o terminăm din lipsă de fonduri. Ne chinuim acum cu personalul din spital,  cu 4-5 zidari și cu alți oameni, pe care i-am scos din ture, să reglementăm lucrurile. Adică să dăm cu var, să vopsim, să schimbăm geamuri, uși. De 45 de ani, de când există spitalul ăsta, nimeni n-a făcut nimic, n-a pus o placă de faianță sau o cărămidă. Acum, de când sunt eu, am făcut cât am putut cu posibilitățile pe care le-am avut la nivelul spitalului și cu oamenii care sunt din interior. Inclusiv în secția de Obstetrică-Ginecologie noi muncim de o săptămână, să punem la punct ce trebuie.
    Săptămâna viitoare vom termina de remediat acele probleme, care au fost constatate de către DSP, în sensul că într-o toaletă trebuia să amenajăm ceva și într-un salon trebuia, de asemenea, amenajat ceva, apoi vom coborî cu muncitorii în secția de Ortopedie și vom remedia și acolo. În felul acesta mă voi încadra în termenul fixat cu DSP-ul pentru conformare. Este vorba despre începutul lunii martie. Noi considerăm că sunt binevenite și aceste controale în cadrul personalului. În momentul în care sunt depistate nereguli este normal să fie amendați, dacă nu-și îndeplinesc atribuțiile. Sunt anumite lucruri care trebuie remediate”
, ne-a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?