Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Două adolescente de 16 ani cu tulburări de comportament, trimise cu ambulanțele la Spitalul de Psihiatrie Buzău


Două adolescente de 16 ani, beneficiare ale Modulelelor Familiare Copii cu Dizabilități, din cadrul DGASPC Vrancea, au fost trimise cu două ambulanțe, ieri, la Spitalul de Psihiatrie din Buzău. Ele au prezentat grave tulburări de comportament și se află în evidența medicilor, fiind incluse și într-un program de psihoterapie. Adolescentele învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, iar acum sunt în vacanță.  
Două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea au fost solicitate ieri, în jurul prânzului, pentru a le prelua pe cele două adolescente, care manifestau un comportament agresiv, atât față de alți beneficiari ai Centrului, cât și față de personalul instituției. „Am avut o solicitare în jurul orei 12:00, la Centrul Elena Doamna, pentru doi copii cu probleme de comportament. Au fost aduși la Pediatrie, unde doctorița de acolo a cerut avizul de la Buzău, pentru ca minorele să fie transferate acolo. În scurt timp, minorele au fost preluate de către aceleași două ambulanțe care le-au adus la spitalul județean și au fost duse la Buzău” ne-a precizat asistenta șefă de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.
    La scurt timp după aducerea fetelor în secția de Pediatrie a Spitalului Județean, doctorița care era de gardă a cerut transferul acestora la Buzău. „Pentru că noi nu avem secție de psihiatrie infantilă, procedura prevede ca minorii să fie trimiși la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca Buzău” ne-au precizat surse din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.
    Conform purtătoarei de cuvânt a DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, nici o persoană nu a avut de suferit de pe urma agresivității fetelor. „Astăzi, două din beneficiarele de la Modulele Familiare Copii cu Dizabilități au prezentat o serie de tulburări grave de conduită, cu manifestări agresive și auto-agresive, atât față de ceilalți beneficiari, cât și față de personalul centrului. S-a respectat procedura de lucru prevăzută în astfel de situații și s-a apelat numărul unic de urgență 112, solicitându-se intervenția unui echipaj. Nu este vorba despre un conflict între cele două fete, ci mai degrabă despre un episod de tulburare emoțională. Ambele fete sunt incluse într-un program de psihoterapie și beneficiază de ședințe de consiliere psihologică și se află în evidențele medicale. În urma acestui episod nu a rezultat rănirea niciunei persoane”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?