Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Mihai Copaci a fost DEMIS de la conducerea CAS Vrancea. El va CONTESTA decizia CNAS


Mihai Copaci a fost demis din funcția de președinte director-general al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Decizia a fost luată de conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală. Mai exact, potrivit celor spuse de Copaci, el ar fi fost demis după ce corpul de control nu ar fi văzut cu ochi buni o notificare de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică Vrancea, pe care CAS Vrancea a luat-o în calcul pentru contractare. „Există un raport de control al CNAS, referitor la documentația trimisă de Direcția de Sănătate Publică privind autorizația sanitară a unei clinici de imagistică, în sensul că furnizorul nu este autorizat să furnizeze servicii medicale. Punctul de vedere al DSP, prin emiterea documentelor în baza legislației în vigoare la CAS Vrancea, a fost că îndeplinește să furnizeze servicii pe CT și RMN. De asemenea, este important de subliniat și faptul că acest furnizor efectuează servicii medicale de urgență, cât și curente pentru Spitalul Județean de Urgență Focșani, în aceleași condiții de autorizare și funcționare. Pentru că cei din corpul de control al CNAS nu sunt de acord cu faptul că noi am acceptat notificarea de funcționare trimisă de DSP, s-a propus, ca măsură, eliberarea mea din funcție. DSP a dat documentele și trebuiau luate în calcul, CAS nu e vinovată pentru un act eliberat de DSP”, a precizat Mihai Copaci.
Acesta a precizat că va merge luni la CNAS pentru a contesta măsura, el urmând a solicita și anularea raportului de control în instanță. „Luni mă voi duce la CNAS să contest raportul. Voi solicita anularea raportului în instanță, cu precizarea că DSP Vrancea va fi chemată în garanție, pentru a răspunde față de documentele eliberate. Mai mult, noi am mai avut un litigiu cu această clinică, în 2012, și am câștigat la Curtea de Apel București”, a mai spus Copaci.
Într-o adresă trimisă de DSP către CAS, în luna martie a.c., se arată că „(…)vă comunicăm că notificarea nr. 728 din 22.03.2010, înlocuiește autorizația sanitară de funcționare pentru furnizorul…., întrucât la momentul înființării unității, legislația prevedea pentru societățile comerciale, autorizarea pe baza declarației pe propria răspundere la Registrul Comerțului și notificare de constatare a conformării la condițiile igienico-sanitare. Notificarea este dată în baza unui proces verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare eliberat în data de 22.03.2010 și ea certifică conformitatea cu normele de igienă și sănătate publică pentru această unitate”.

   DSP susține că notificarea este eliberată în condițiile legii

Directorul DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur susține că notificarea trimisă către CAS certifică faptul că respectiva clinică de imagistică respectă condițiile igienico-sanitare în vigoare, fiind emisă conform normelor în vigoare. „Respectiva clinică are autorizație de la DSP Galați, pe practici nuclerare, de la Compartimentul de igienă a radiațiilor, iar de la DSP Vrancea re o notificare prin care se certifică funcționarea conform normelor de igienă și sanitare. Din punctul de vedere al DSP, clinica respectă legislația în vigoare, iar notificarea trimisă la DSP este conformă legii. Clinica funcționează conform normelor igienico-sanitare în vigoare”, ne-a declarat Cătălin Graur. 
În această perioadă, șefia CAS Vrancea va fi asigurată de Emanuela Georgescu, director economic în cadrul instituției. Mihai Copaci, președintele CAS Vrancea, a fost demis de mai multe ori din fruntea instituției, acesta contestând de fiecare dată măsura în instanță și câștigând. Ultima dată, acesta a fost demis din funcție în 2012. Cu câteva pauze date de demiteri și de procesele pentru recâștigarea postului, Copaci ocupă funcția cea mai înaltă din CAS Vrancea din octombrie 2006.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?