Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

16 clase pentru învățământul profesional, în anul școlar 2017-2018


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea au propus spre aprobare Ministerului Educației Naționale planul de școlarizare pentru învățământul profesional de 3 ani, în anul școlar 2017-2018. Astfel, se dorește înființarea a 16 clase pentru învățământul profesional de 3 ani, necesarul de clase fiind făcut în baza solicitărilor operatorilor economici din județul Vrancea. 
Clasele vor avea 14 până la 28 de elevi și sunt pentru diverse domenii de activitate, respectiv mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, electromecanic utilaje și instalații comerciale și din industria alimentară, confecționer produse textile, bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, lucrător hotelier, lucrător în agricultură ecologică, comerciant vânzător, tâmplar universal și operator la fabricarea cherestelei.
Clase pentru pregătirea profesională de mecanic auto vor funcționa la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, Colegiul Tehnic Gh. Balș, câte una, și două la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia. Pentru tinichigii vopsitori auto va fi o singură clasă, la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, iar pentru electromecanic utilaje și instalații comerciale și din industria alimentară tot una, la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau. În domeniul de pregătire confecționer produse textile vor fi două clase, una la Colegiul Tehnic Gh. Asachi și una la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza din Panciu.
Viitorii bucătari vor fi pregătiți la Colegiul Tehnic Gh. Asachi, unde va fi o clasă, și la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, unde va funcționa tot o clasă. La Liceul Tehnologic G.G. Longinescu vor fi o clasă pentru pregătirea în domeniul frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, iar la Colegiul Tehnic Ion Mincu o clasă pentru lucrător hotelier.
La Liceul Tehnologic din Odobești va fi o clasă pentru lucrători în agricultură ecologică, la Liceul Tehnologic Simion Mehedinți Vidra o clasă pentru comerciant vânzător, dar și o clasă cu 14 locuri pentru specializarea tâmplar universal și încă una, tot cu 14 locuri, pentru operator la fabricarea cherestelei.
„S-a ținut cont de prevederile Nota VET nr. 3753/13.12.2016 a Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, privind activitățile specifice necesare fundamentării cifrei de școlarizare la învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2017-2018”, se arată într-un comunicat semnat de inspectorul școlar pentru învățământ profesional și tehnic, Carmen Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?