Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Manifestări sportive, ateliere, prezentări grafice și concursuri de roboți de ziua Colegiului Național Unirea



Pentru Colegiul Național Unirea, ziua de 24 ianuarie a devenit oficial ziua unității, iar anul acesta va fi marcată printr-o serie de activități ce se vor desfășura astăzi și mâine.
Astăzi, începând cu ora 8:00, se vor desfășura activități sportive în sala de sport: fotbal, badminton, tenis de masă, șah și baschet sub coordonarea profesorilor Carmen Grosu, Maria Rusan, Viorel Paizan și Cătălin Preda. De la ora 8:30, va avea loc un concurs de roboți cu elevi de gimnaziu, coordonați de profesorii Liliana Colin, Marlena Oprea și Liliana Neșuși încă unul sub coordonarea profesoarei Mirela Dumitriu, iar profesoarele Claudia Iorgu și Rolina Giuclea vor coordona o prezentare grafică, „Big Picture”.
La ora 9:00, profesoarele Claudia Lepădatu și Crenguța Stanciu vor coordona Atelierul de teatru, iar într-o altă sală va avea loc o activitate numită „Inima care pompează sângele în ritmul gândurilor”, profesori coordonatori fiind Corina Ciucu și Crina Capotă. Profesorul Emil Onea este coordonator al festivității de acordare de diplome CISCO. Va avea loc și o prezentare, un concurs și colaje referitoare la „Mica Unire”, sub coordonarea profesoarei Mihaela Rău.
La Muzeul „Unirii” se va desfășura o activitate sub coordonarea profesorilor Daniela Mălinoiu, Valerica Ilie și Cristi Știru, activitate denumită „Unirea-oameni și fapte”. Profesoara Angela Sîrbu va coordona activitatea educativă „Spiritul unirist… de ieri, de azi, de mâine (?). Talking and Tea”, iar profesoara Ana Rusu va desfășura o activitate „Cultura muzicală a secolului XX”.
De la ora 9:30, profesoara Lidia Dumbravă va coordona activitatea „Sunet și culoare”, iar în sala de sport va avea loc un meci de baschet băieți, cu profesoara Maria Rusan. „Clubul de debate” va fi organizat de profesoarele  profesorilor Maria Zgăbărdici, Claudia Ciobotaru, Liliana Neșu, iar profesoara Mariana Pecetescu va avea o activitate referitoare la viața și opera lui Simion Mehedinți. Va avea loc și o lansare de carte a scriitorului Mircea Balaș – Povestiri S.F.; Teatru, sub coordonarea profesorilor Cristina Chiriac și Vasile Chiper, apoi profesorul Emil Onea va desfășura activitatea „Ora de fotografie”.
Începând cu ora 10.00 va avea loc concursul „Unirea și Uniriștii. În memoriam Carmen Atarcicov”, coordonat de profesorii Adrian Atarcicov și Daniela Mălinoiu. De la ora 10:30, în Aula „Mihai Eminescu” se va proiecta un film cu istoria zilei de 24 ianuarie, apoi va avea loc un spectacol de dansuri irlandeze coordonat de profesoara Luminița Ciocîldău, alocuțiuni, lansarea numărului 47/48 al revistei „Revista Noastră” și lansarea monografiei „Foști profesori ai Liceului Unirea” de Horia Dumitrescu și Ionuț Iliescu.
Tot în Aula „Mihai Eminescu” între orele 12:30 și 13:30 va avea loc un concert susținut de Ansamblul folcloric „Èšara Vrancei” și se va dansa Hora Unirii. De la 13:30, în holul central, profesoarele Janet Popoiu și Maria Lupu vor coordona o activitate de tradiții gastronomice.

Meciuri de volei și badminton

Mâine, 24 ianuarie 2017, de la ora 9:00 la biblioteca Colegiului Național Unirea va avea loc o lansare de carte a scriitorului Adrian Èšiglea – „Leon Kalustian – jurnalist focșănean”, prezentată de profesorul Adrian Atarcicov. În sala de sport a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” va avea loc un meci de volei cu elevi de liceu în cadrul „Cupei 24 Ianuarie”, eveniment coordonat de profesoara Carmen Grosu.
La ora 10:00 un alt meci, dar de badminton, va avea loc la sala de sport a Școlii Generale Nr. 1 „Nicolae Iorga” din Focșani, sub îndrumarea profesoarei Carmen Grosu.
La ora 12:00, în Aula „Mihai Eminescu” a colegiului se va desfășura o conferință „Re>Patriot. Vrancea, inima României, Antreprenoriat și Repatriere”, apoi între orele 15:00-17:00 profesorii și elevii vor participa la manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie din Piața Unirii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?