Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Hoți și transportatori de lemne, sancționați de polițiști


Polițiștii vrânceni au derulat, luna trecută, mai multe acțiuni în domeniul silvic, pe raza localităților Chiojdeni, Nistorești, Vizantea-Livezi, Andreiașu de Jos, Movilița, Popești. Oamenii legii au surprins diferite persoane care tăiau sau transportau material lemnos din speciile fag, carpen, molid, frasin, brad. În urma abaterilor constate, polițiștii au aplicat amenzi și au confiscat lemne:
– La data de 10 ianuarie a.c., în urma verificărilor efectuate pe raza comunei Chiojdeni, s-a stabilit faptul că trei bărbați ar fi sustras pomi de Crăciun din suprafața de pădure aflată în paza Ocolului Silvic Privat Chiojdeni, din punctul „Vulturu”. Valoarea prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 36000 lei. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) lit. „d” și art. 109 alin. (1) lit. „d”, din Legea nr. 46/2008 republicată – Codul Silvic. 
– La data de 11 ianuarie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Nistorești a fost depistat un bărbat de 42 ani din localitate, în timp ce tăia fără drept arbori din specia fag din pădurea proprietatea sa.
– La aceeași dată a fost depistat un alt bărbat de 61 ani, din localitate, în timp ce, la instigarea proprietarei, tăia fără drept arbori din specia fag din pădurea proprietate a acesteia. În ambele situații au fost întocmite dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată – Codul Silvic.
– La data de 12 ianuarie a.c., ora 10.30, pe raza comunei Vizantea-Livezi a fost depistat un bărbat de 46 ani, din localitate, în timp ce transporta arbori tăiați fără drept din pădurea satului Vizantea Mănăstirească. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată-Codul Silvic.
– La data de 12 ianuarie a.c., orele 15.00, pe raza comunei Chiojdeni a fost depistat un tânăr de 26 ani, din localitate, în timp ce tăia fără drept patru arbori din specia fag din pădurea administrată de Ocolul Silvic Dumitrești. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată – Codul Silvic.
– La data de 13 ianuarie a.c. orele 10.00, pe raza comunei Andreiașu de Jos, a fost găsit un bărbat de 63 ani, din localitate, în timp ce tăia fără drept și sustrăgea doi arbori din specia cireș, din suprafața de pășune împădurită ce aparține Primăriei Comunei Andreiașu de Jos. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată-Codul Silvic.
– La data de 13 ianuarie a.c., orele 10.00, în urma unui control executat în fondul forestier de pe raza comunei Nistorești, a fost depistat în flagrant un bărbat de 30 ani, din localitate, în timp ce tăia fără drept un număr de 7 arbori din specia carpen. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată – Codul Silvic.
– La data de 13 ianuarie a.c., orele 13.00, în urma unui control executat în fondul forestier de pe raza comunei Nistorești, a fost depistat în flagrant un bărbat de 34 ani, din comuna Năruja, în timp ce tăia fără drept doi arbori specia fag și doi arbori specia frasin. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată – Codul Silvic.
– La data de 14 ianuarie a.c., orele 12.00, pe raza comunei Nistorești au fost depistați doi bărbați din localitate, care au tăiat ilegal și sustras un număr de patru arbori specia molid și fag din pădurea proprietatea Primăriei Nistorești, iar materialul lemnos l-au transportat la locuințele lor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și sustragere arbori, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată – Codul Silvic.
– La data de 12 ianuarie a.c., orele 13.30, în comuna Vizantea-Livezi, au fost depistați trei tineri, toți din localitate, în timp ce transportau la locuința lor, cu un atelaj hipo, mai mulți arbori. Cei trei au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 republicată, iar materialul lemnos a fost confiscat.
– La data de 9 ianuarie a.c., ora 15.45, pe drumul județean 205H din comuna Movilița, a fost depistat depistat un bărbat de 39 ani, din comuna Fitionești, care transporta cu o autoutilitară lemne de foc specia fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 republicată, iar materialul lemnos a fost confiscat.
– La data de 9 ianuarie a.c., ora 13.20, pe DJ 205B din comuna Popești, a fost depistat un tânăr de 22 ani, din comuna Poiana Cristei, care transporta cu un autovehicul lemn foc fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 rep., iar materialul lemnos a fost confiscat”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?