Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Expoziții și audiții la Școala Nicolae Iorga


Elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Focșani au sărbătorit 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, prin organizarea unui proiect educațional, ce s-a desfășurat în perioada 16-19 ianuarie, cu titlul „Mihai Eminescu-Luceafărul poeziei românești”. Proiectul a fost coordonat de profesoara Liliana Nițu, directoarea unității Daniela Trandafir și bibliotecara Adriana Măciucă.
Poetul a fost omagiat prin intermediul unor activități în sala CDI a școlii de elevii claselor a V-a B, a VI-a B și a VII-a A, prin expoziție de carte organizată de bibliotecară, recitări, prezentari power point, audiții muzicale și expoziții de desene.
Elevii claselor a VIII-a A, coordonați de profesoara Liliana Nițu, au realizat un concurs ce a vizat cunoașterea operei eminesciene, iar directoarea Daniela Trandafir le-a propus elevilor prezentarea unei laturi mai puțin cunoscute a poetului, respectiv  că a fost profesor de geografie. „Elevii de gimnaziu au putut să-și manifeste sensibilitatea prin implicarea în realizarea activităților proiectului și să demonstreze vaste cunoștințe prin intermediul interdisciplinarității„, se precizează în comunicatul trimis de Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?